3 redenen waarom je zou moeten kiezen voor kunststof kozijnen met het VKG keurmerk

kunststof kozijnen met het VKG keurmerk

Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen voor je huis? Zit je denken aan kunststof kozijnen? Kijk dan zeker naar kozijnen met het VKG-keurmerk. Waarom? Dat kun je lezen in deze blog.  

Wat is het het VKG keurmerk precies? 

De VKG is ook wel de Vereniging voor Kunststof Gevelelementen. Deze vereniging behartigd al meer dan 30 jaar de belangen voor kunststof gevelindustrie klanten. Zowel de leden als het bestuur maken zich hard voor de unieke eigenschappen in kunststof. Er wordt ook continu gezocht naar verbeteringen. Dit gebeurt op technisch vlak, maar ook op esthetisch, functioneel en milieu,- gebied.  

Zeker van gecontroleerde kwaliteit 

De VKG controleert het hele proces. Dit begint bij de productie en eindigt bij de montage. Alles wordt gecontroleerd. Bij de productie worden de kunststofprofielen gecontroleerd, kunststof kozijnen, ramen en deuren maar ook hang- en sluitwerk. Tot slot wordt door onafhankelijke keurmeesters ook de montage van VKG kozijnen gecontroleerd. De montage gebeurt daarnaast altijd door VKG gediplomeerde monteurs bij VKG Keurmerkbedrijven. Deze werken volgens de kwaliteitseisen en adviezen van het VKG keurmerk.  

Zeker van garantie  

De aanbetaling van jouw kozijnen mag maximaal 30% zijn volgens het Waarborgfonds van VKG. Mocht de VKG leverancier zijn verplichtingen niet na kunnen komen, dan gaarandeert het Waarborgfonds dat de opdracht wordt overgenomen door een andere VKG leverancier. Als dit niet mogelijk blijkt, krijg je gewoon je geld terug. Hierdoor loop je dus geen risico als je kiest voor VKG kozijnen.  

Beter voor het milieu  

Het VKG keurmerk is al sinds 1994 actief in het recyclen van kunststof kozijnen. Het VKG recyclesysteem, verzamelt, vervoert en verwerkt de kozijnen daarna op hoogwaardige wijze. Dit is enorm succesvol. Zo succesvol dat uit onafhankelijk onderzoek van het ministerie van infrastructuur  & milieu blijkt dat kunststof kozijnen een van de duurzaamste materiaal-alternatieven is. Kies je dusd voor VKG kozijnen, dan kies je niet alleen voor betrouwbaarheid maar je kiest ook voor een beter milieu.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *