4 Tips om rouwvliegjes te bestrijden

Beestjes in je huis hebben waar je niet op zit te wachten kan erg frustrerend zijn. Al helemaal als je niet weet hoe je van deze beestjes af moet komen. Één van de beestjes waar super veel mensen last van hebben of hebben gehad zijn rouwvliegjes. Rouwvliegjes zijn eigenlijk hele kleine mugjes. Deze beesten prikken echter niet, maar leggen wel mega veel eitjes. Elke keer legt een rouwvlieg wel 200 eitjes. Hierdoor kan je huis al snel helemaal onder zitten en dat is gewoon iets wat je graag wilt voorkomen. Rouwvliegjes kun je herkennen aan hun kleine figuur. Ze lijken op hele kleine fruitvliegjes en ze zijn vooral te vinden rond en op planten. Als je merkt dat rond jouw planten ook rouwvliegjes opduiken. Ga dan zo snel mogelijk in actie komen en bestrijdt de rouwvliegjes voordat het uit de hand loopt.

1. Aaltjes

Een hele effectieve manier is aaltjes tegen rouwvliegjes. Aaltjes zijn rondwormen die heerlijk kunnen genieten van rouwvliegjes. Je kunt aaltjes kopen en met water bij de plant gieten. Als de aaltjes de rouwvliegjes hebben opgegeten dan sterven de aaltjes ook vanzelf. Zo kun je dus simpel beestjes met beestjes bestrijden en ben jij zo van het probleem af.

2. Isoleer de plant

Je kunt ook de plant waar de rouwvliegjes in de buurt zijn even isoleren. Als je de plant even in quarantaine zet en verwijdert van alle andere planten dan kunnen de vliegjes niet naar de andere planten verhuizen en zo kun je een grote plaag voorkomen. 

3. Geef de plant even geen water

Een andere optie is om de plant uit te drogen. De vliegjes houden heel erg van natte aarde en als een plant helemaal onder de rouwvliegjes zit. Geef deze plant dan tijdelijk geen water en laat hem uitdrogen. Als de plant dan helemaal is opgedroogd kun je de plant verplaatsen naar een nieuwe pot met potgrond. Maak alles wel goed schoon en zorg dat er geen vliegjes meegaan.

4. Dek af met zand

Als je een grote hoeveelheid vliegjes hebt die nieuwe larven leggen dan wil je niet dat deze larven ook veranderen in vliegjes. Het is in dit geval sterk aan te raden om een laag zand over de potgrond te leggen. Als je gewoon zand uit bijvoorbeeld een zandbak pakt kun je hiermee de grond afdekken en zorgen dat er geen lucht meer bij de larven kan komen. Dit is een hele effectieve manier om de groei te laten stoppen, zodat je enkel nog hoeft te dealen met de vliegjes die nu al leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *