Alles over gras en tuintrends vind je op kunstgrasrevolutie.nl 

Een mooie tuin met kunstgras en planten

Op de blog van gras en tuinadvies van kunstgrasrevolutie.nl vindt u advies over hoe u bijvoorbeeld moet omgaan met een moestuin of wanneer gras zaaien juist moet. In de sectie tuinieren voor beginners kan bijvoorbeeld gevonden worden welke soort bloemen en planten wanneer gepland kunnen worden. Vergeet ook zeker niet te kijken bij tuintrends, hier vindt je bijvoorbeeld terug dat blokhutten meer en meer “in” zijn sinds de wet van 2010 dat er geen bouwvergunning voor een tuinhuis meer nodig is. Kijk dus zeker eens bij tuintrends en kunstgras. 

Tuinieren voor beginners

Deze sectie tuinieren voor beginners geeft tuinadvies waar rekening mee gehouden moet worden bij het aanleggen van een tuin of een moestuin en zal ook enkele kneepjes van het tuinieren aan het licht brengen. Het is in eerste plaats belangrijk om je als beginners te verdiepen in het tuinieren. Leer de kneepjes van het vak en zoek eens op wanneer welke planten bloeien en welke planten passen in het klimaat waar je in leeft. Als je echt nog tot de beginners van het tuinieren behoort is het aangeraden om alle aspecten goed te bekijken voor je begint met het tuinieren, raadpleeg desnoods even een tuinman. Ga bijvoorbeeld ook eens langs een tuincentrum om eens rond te kijken naar welke soort planten je in je tuin wilt planten en informeer je ineens ook over die soort planten. Bekijk zeker ook eens de verschillende soorten kunstgras. Het is belangrijk steeds een plannetje in het achterhoofd te houden van hoe je wilt dat je tuin georganiseerd wordt. Het is niet perse nodig om een heel tuinplan uit te tekenen voor je begint met tuinieren, maar zorg wel dat je vooraf weet waar je naartoe wilt en in welke stijl je je tuin wilt aanleggen. Tuinieren voor beginners draait dus niet enkel om het kiezen van plantjes en ze planten, bedenk een idee en bouw het uit! Denk ook aan de dieren die je hebt rondlopen in de tuin. Beginners (en gevorderde) vergeten steeds dit laatste aspect. Plaats bijvoorbeeld hekken rond planten die kwetsbaar zijn voor aanrakingen (rondom namaak gras / imitatie gras is dat niet nodig). Bij het kiezen van het juist soorten kunstgras is vergelijken erg belangrijk. Niet alleen op prijs maar ook op kwaliteit en kleur. De echtheid van kunstgras en de zachtheid / kindvriendelijkheid verschilt ook enorm. 

Moestuin

Net zoals in de sectie tuinieren voor beginners staat, kan je best eerst een plan maken over hoe je moestuin eruit moet zien en welke groenten je in uw moestuin wil planten. Het is aangeraden om je moestuin te verdelen in verschillende gelijke perken en om dan jaarlijks de groenten te verplaatsen naar een ander perk. Zo blijft de grond van de moestuin steeds vruchtbaar en vol met leven. Geef ook aandacht aan de plaats van je moestuin. Plaats hem op een plaats waar in elk seizoen steeds 6 tot 8 uur zonlicht per dag is. Als je nog bij de beginners hoort bij het maken van een moestuin is het aangeraden om eenvoudig te onderhouden groeten te planten zoals: Sla, boontjes, pompoenen, erwten. Of je nu nog tot de beginners hoort of je reeds gevorderd bent, zorg dat je steeds geïnformeerd bent over de groenten die je gaat planten in je moestuin. Doe je dit niet, dan krijg je ongetwijfeld problemen. Wanneer en wat planten in je moestuin? Het is aangeraden je moestuin eerst voor te bereiden voor je begint met het planten van groenten. Zorg er voor dat je bodem steeds vruchtbaar is voor je begint met planten in je moestuin en raadpleeg ook eens wanneer je zou kunnen planten in tuincentra e.d.

Tuintrends

In deze sectie van gras en tuinadvies vindt u welke tuintrends er momenteel aan de gang zijn. Natuurlijk zijn er nog meerdere tuintrends in opmars aan het komen, maar de belangrijkste trends kunnen hier zeker gevonden worden. Sinds de nieuwe wet van 2010 is er geen bouwvergunning meer nodig voor het plaatsen van blokhutten. Sindsdien is er dan ook een enorme opmars gekomen in de bouw van blokhutten. De bouwvergunning was immers een belemmering voor vele mensen. De moestuin komt ook meer en meer op mars, net als kunstgras. Je eigen groenten kweken is voordelig en gezond, waarom zou je het dus niet doen. De laatste tuintrends zijn: Ronde vormen en gebruik van verweerde materialen. Dit laatste is vooral een tuintrend in de cottage tuin. Nepgras of grastapijt voor binnen en buiten is daarnaast ook een leuke toevoeging voor iedere voortuin / achtertuin. Eventueel kun je kunstgras ook toepassen op een balkon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *