Alles wat je moet weten over dakpanplaten

Dakpanplaten

Ben jij op zoek naar een manier om je dak snel, goedkoop maar toch stijlvol te bedekken? Dan kunnen dakplanplaten een goede optie zijn. Dakpanplaten lijken op echte dakpannen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, formaten en uitvoeringen. Wil jij meer weten over dakpanplaten? Lees dan snel verder, hieronder vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over dakpanplaten. 

Wat zijn dakpanplaten? 

Allereerst is het goed om te weten wat dakpanplaten precies zijn. De naam zegt het eigenlijk al: dakpanplaten zijn platen bestaande uit meerdere dakpannen. Hierdoor heeft een dakplaat de uitstraling van echte dakpannen. Dakpanplaten worden voornamelijk gebruikt op woningen, schuren en garages. 

Waar zijn dakpanplaten van gemaakt? 

Nu je weet wat dakpanplaten zijn vraag je je misschien af waar dakpanplaten van gemaakt worden? Dakpanplaten worden meestal gemaakt uit staal, aluminium of kunststof. Daarnaast kan je kiezen voor dakpanplaten zonder isolatie of geïsoleerde dakpanplaten. Dakpanplaten zijn vaak voorzien van een coating, hierdoor hebben ze weinig of geen onderhoud nodig. 

Wat zijn de grootste voordelen van dakpanplaten? 

Dakpanplaten worden steeds populairder, dit komt mede doordat het gebruik van dakpanplaten vele voordelen heeft. Deze voordelen zetten wij hieronder graag even op een rijtje: 

  • Eenvoudig en snel te plaatsen

Een dakpanplaat makkelijk en gemakkelijk te plaatsen, zeker in vergelijking tot losse dakpannen. 

  • De prijs

Dakpanplaten zijn, in vergelijking met andere soorten dakbedekking, relatief goedkoop. 

  • Duurzaam

Dakpanplaten van goede kwaliteit gaan lang mee, vaak wel zo’n 20 tot 50 jaar. 

  • Lichtgewicht

Dakpanplaten zijn licht van gewicht, hierdoor zijn dakpanplaten ideaal voor minder sterke dakconstructies. 

Wil jij meer weten over de voordelen van dakpanplaten? Dan doe je er goed aan om een specialist in te schakelen, zoals finish-profiles.nl. Zij kunnen jou meer vertellen over dakpanplaten en jou deskundig adviseren over de aanschaf. 

Wat zijn de nadelen?

Ondanks dat dakpanplaten vele voordelen hebben, zijn er ook een aantal nadelen. Zo is het moeilijk om dakpanplaten te plaatsen rondom dakkoepels en dakkapellen. Daarnaast kunnen dakpanplaten wat meer geluidsoverlast geven, bijvoorbeeld bij regen of hagel.

Hoe worden dakpanplaten geplaatst?

Met het juiste materiaal en voldoende kennis en handigheid is het mogelijk om dakpanplaten zelf te plaatsen. Hierbij moet je op een aantal belangrijke dingen letten, de eerste platen rij moet bijvoorbeeld mooi recht liggen om problemen te vermijden. Daarnaast moeten de schroeven juist bevestigd worden. Heb je zelf niet de juiste kennis of materialen om dakpanplaten te monteren? Dan doe je er goed aan om een specialist in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *