Beginnen met crypto? Lees hier de 3 bekendste cryptomunten!

Tegenwoordig is het mogelijk om in veel verschillende dingen geld te investeren. Denk aan het beleggen van je geld in vastgoed. Hier vallen huizen, bedrijfs- en fabriekspanden onder. Daarnaast is het mogelijk om met je geld een aandeel te kopen in een bedrijf of organisatie. Dit zorgt ervoor dat je mede-eigenaar wordt van een gedeelte van een bedrijf. De laatste jaren is de populariteit in het handelen van cryptomunten alleen maar gestegen. Wij hebben om deze reden de meest bekende cryptovaluta voor je op een rijtje gezet:  

Bitcoin 

De Bitcoin is de eerste cryptovaluta die op de markt is verschenen. Vanaf 2009 is het mogelijk om deze digitale munteenheid te verhandelen of als betaalmiddel te gebruiken. Wanneer je iets hebt gekocht in een winkel, is het vaak nog mogelijk het te retourneren binnen een bepaalde tijd. Helaas is het niet mogelijk om een transactie van een Bitcoin te annuleren. Momenteel is deze munt het meeste waard en staat het boven aan de lijsten met een waarde van ongeveer 50 duizend euro.  

Ehtereum  

De cryptovaluta Ethereum is na de Bitcoin het meeste waard. Deze munt is gebaseerd op de innovatieve blockchain technologie. Dit is een type database waar alle transacties in worden opgeslagen. Een transactie kan worden gezien als een betaling, maar ook in de vorm van een bericht of het opslaan van een document. Ethereum kopen is voor de beginnende belegger wellicht ook te hoog gegrepen. Momenteel schommelt de Ethereum koers en staat de munt momenteel op een waarde van ongeveer 1700 euro. 

Ripple 

Ripple is drie jaar nadat Bitcoin uitkwam opgericht. Deze cryptocurrency is ontworpen om het reeds bestaande betalingssystemen te optimaliseren en te verbeteren. Er wordt vooral gekeken naar oplossingen om het betalingsverkeer sneller te maken. Dit doet de organisatie vanuit drie verschillende platformen: XCurrent, xRapid en xVia. De munt die wordt gebruikt voor het handelen op deze blockchain wordt de XRP genoemd.  
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *