Brommerverzekering vergelijken, wat zijn de aandachtspunten?

Brommerverzekering vergelijken, wat zijn de aandachtspunten?

Wanneer je net een nieuwe brommer hebt gekocht zal je daarvoor natuurlijk reeds een behoorlijke kostprijs hebben betaald. Toch is er nog een extra kost waar je rekening mee zal moeten houden. Het is namelijk zo dat het afsluiten van een verzekering voor je brommer in Nederland wettelijk verplicht is. Om ervoor te zorgen dat je kan rekenen op de laagst mogelijke kosten voor het afsluiten van jouw verzekering is het altijd interessant om een vergelijking uit te voeren. Een brommerverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je in een mum van tijd de prijs-kwaliteit beste brommerverzekering zal kunnen afsluiten. Wil je hier graag meer over te weten komen en vooral kunnen achterhalen waar je bij het vergelijken van een brommerverzekering allemaal rekening mee moet houden? Dat kan hier op deze pagina!

Welk type brommerverzekering wil je afsluiten?

De eerste vraag die je jezelf bij een brommerverzekering vergelijken moet stellen heeft natuurlijk te maken met het soort verzekering die je graag wil afsluiten. Net zoals het geval is bij de autoverzekering geldt ook voor de brommerverzekering dat er een keuze kan worden gemaakt tussen in totaal drie verschillende soorten verzekeringen. Het gaat hierbij om: 

  1. De WA-verzekering;
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering;

De brommerverzekering die je verplicht minimaal dient af te sluiten is de zogenaamde WA-verzekering. Indien je kiest voor het afsluiten van dit type van verzekering zal je kunnen vaststellen dat uitsluitend de schade die je kan aanrichten aan derden is gedekt. Dat geldt dus in geen geval voor de schade die je eigen brommer oploopt. Om ook deze schade in te kunnen dekken moet er geworden gekeken naar bijvoorbeeld de WA+ beperkt of de WA+ volledige cascoverzekering. Deze verzekeringen zijn uitgebreider, maar hebben tegelijkertijd ook een hoger prijskaartje. Je zal bij een brommerverzekering vergelijken dan ook niet alleen stil willen blijven staan bij de dekkingen die worden aangeboden, maar ook met de premie die moet worden betaald. Deze laatste kan immers wel eens vrij hoog oplopen. 

Wil je ook graag een aanvullende verzekering afsluiten?

Tijdens een brommerverzekering vergelijken zal je kunnen vaststellen dat er ook vaak wordt gevraagd of je interesse hebt in het afsluiten van een aanvullende verzekering of niet. In het merendeel van de gevallen wordt hier in eerste instantie door de toekomstige verzekeraar niet zoveel aandacht aan besteed. Toch kunnen dergelijke aanvullende verzekeringen erg belangrijk zijn. Enkele voorbeelden van aanvullende verzekeringen zijn onder meer de volgende:

  1. Een verzekering voor opzittenden; 
  2. Een zogenaamde rechtsbijstandsverzekering;

Ondanks het feit dat deze bovenstaande, aanvullende verzekeringen absoluut interessant kunnen zijn spreekt het voor zich dat ze natuurlijk wel een bepaalde meerprijs met zich meebrengen. Deze meerprijs maakt de totale premie van je brommerverzekering er natuurlijk niet bepaald voordeliger op, integendeel. In ieder geval, bepaal altijd voor jezelf of deze extra premie in de praktijk opweegt tegen het potentiële risico dat je loopt. Alleen op deze manier zal je op dit vlak met zekerheid de beste keuze kunnen maken. 

Ben je op zoek naar een oldtimer-brommerverzekering?

Net zoals bij een auto het geval is kan je er ook in het geval van een brommer voor kiezen om een speciale oldtimerverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van een dergelijke verzekering zal er in eerste instantie rekening worden gehouden met de unieke waarde waar jouw brommer over beschikt. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je kunnen vaststellen dat er bij een oldtimer-brommerverzekering ook een lagere verzekeringspremie wordt aangerekend. Dit gezegd hebbende dien je dan wel rekening te houden met een aantal beperkingen. Ook hier zal je dus graag rekening mee willen houden wanneer je een oldtimer-brommerverzekering wenst af te sluiten. Doorgaans geeft de vergelijking je op dit vlak wel alle vereiste informatie. 

Wat met het eigen risico van je brommerverzekering?

Voor het merendeel van de verzekeringen op de markt geldt dat ze zich kenmerken door een zogenaamd variabel eigen risico. Dit betekent dat het eigen risico dat door de verzekeraar wordt vooropgesteld slechts een indicatie is. Je kan er dan ook afhankelijk van de polisvoorwaarden van de brommerverzekering in kwestie voor kiezen om de premie naar wens te verhogen. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een beetje een vreemde keuze. Waarom zou je er namelijk als verzekeringnemer vrijwillig voor kiezen om het eigen risico op je brommerverzekering te verhogen? Omdat dit je een financieel voordeel kan opleveren. 

Heel wat mensen staan er niet bij stil, maar het verhogen van het eigen risico kan ervoor zorgen dat je kan rekenen op een aantrekkelijk financieel voordeel. Bij een schadegeval moet je dan wel net wat meer geld uit eigen zak betalen, maar daar staat tegenover dat de periodieke verzekeringspremie die je moet betalen veel lager zal uitvallen. Op deze manier kan je op lange termijn behoorlijk wat besparen op jouw brommerverzekering.

Wat met mogelijke aanbiedingen en promoties?

De autoverzekering, de brommerverzekering, de scooterverzekering, etc., het zijn stuk voor stuk verzekeringen die er om bekend staan over een ongelofelijk concurrentieel karakter te beschikken. Dit zorgt ervoor dat verzekeraars in de praktijk wel graag een extra inspanning doen om wat meer verzekeringnemers aan zich te binden. Om de concurrentie het nakijken te geven kiest men er dan ook niet zelden voor om uit te pakken met een interessante aanbieding of promotie. Op die manier kan je mogelijks gedurende een bepaalde periode rekenen op een extra scherpe verzekeringspremie. 
Belangrijk om bij een brommerverzekering vergelijken rekening mee te houden is dat de promotionele verzekeringspremie natuurlijk niet eindeloos geldig zal blijven, integendeel. Het is zo dat deze voordelige premie doorgaans slechts voor een beperkte periode wordt aangeboden. Na afloop van deze periode ga je dan gewoon over op de standaard verzekeringspremie. Het spreekt voor zich dat je daarom altijd grondig moet nagaan hoe hoog (of hoe laag) deze premie is gelegen bij de verzekeraar van je keuze. Uiteindelijk is het namelijk toch deze prijs waar het allemaal om draait. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, hou bij een brommerverzekering vergelijken zeker en vast altijd rekening met de aandachtspunten zoals aangegeven hier op deze pagina!