Bronzen beelden voor iedere tuin

Bronzen beelden voor iedere tuin

Bronzen beelden misstaan in geen enkele tuin. Brons is een sterk maar bewerkbaar materiaal dat perfect aansluit bij de natuurlijke groen- en bruintinten van de natuur. Bronzen beelden worden gemaakt door het gesmolten brons in een mal te gieten en dit te laten afkoelen. De mal bevat de vorm van het beeld dat de kunstenaar eerst zelf ontworpen heeft van was. Nadat het brons is afgekoeld wordt de mal verwijderd en er blijft een bronzen beeld achter dat alleen nog moet worden afgewerkt. De artiest maakt er een schitterend eindproduct van met de warme gouden glans die we van brons gewend zijn. 

Bronzen beelden in je tuin

Als jij een tuin hebt die een opkikker nodig heeft, dan is een bronzen beeld een ideale manier om dat te doen. Deze beelden vind je bij een galerie of bij een beeldentuin met tuinbeeldjes van een kunstenaar. Er is van alles mogelijk met brons. Je kunt een aantal bronzen beelden van dieren in je tuin plaatsen, bijvoorbeeld van een liggend lammetje, een vogel op je hek of een eend naast je vijver. Je kunt uiteraard ook grote beelden op een sokkel zetten en zo een terras, een vijver of een grasveld tot leven brengen. Er worden grote bronzen beelden gemaakt en kleine, beelden met allerlei onderwerpen en beelden die op een sokkel kunnen worden geplaatst. Het is zaak de goede kunstenaar te vinden en ook jouw tuin kan met een mooi brons beeld pronken.

Een legering van koper en tin

Het maken van bronzen voorwerpen is millennia geleden begonnen. In de steentijd kwam men er achter dat de legering van tin en koper een metaal opleverde dat goed bewerkbaar was, maar wat tegelijkertijd sterk genoeg was om als wapens, gebruiksvoorwerpen en dus ook kunst kon fungeren. Dit was 5000 jaar geleden en brons is nu nog steeds een metaal dat volop in gebruik is. Het Vrijheidsbeeld, de Denker van Rodin en de Zeemeermin zijn slechts enkele voorbeelden van bronzen beelden. Recentelijk heeft Nederlandse kunstenares Corry van Ammerlaan nog het standbeeld van Johan Cruijff ontworpen dat nu het stadion van Barcelona siert. Bronzen standbeelden en voorwerpen bestaan al 5 millennia lang. 

Een kunstenaar vinden

Wil jij je tuin persoonlijk maken en hier je eigen stempel op drukken dan kan dat met een bronzen beeld. Zo’n beeld gaat generaties lang mee, dus je denkt het beste goed na over wat je wilt aanschaffen. Het begint bij het vinden van een goede kunstenaar en dat doe je eerst online. Je kiest een aantal galerieën uit waar beelden ontworpen worden die je mooi vindt en je plant een paar dagjes uit in. Deze dagjes gebruik je om de bronzen beelden in het echt te bekijken en te beoordelen of deze voor jouw tuin geschikt zijn. Neem brochures mee, spreek met de kunstenaars en denk goed over je aankoop na. Als je tussen alle bronzen beelden jouw beeld aantreft, dan weet je dit vast direct.