De Bouwvak is voorbij!

Ja hoor, de zomer is officieel voorbij en daarmee is er natuurlijk ook een einde gekomen aan de afgelopen bouwvak. Nu is het tijd om weer aan het werk te gaan, maar waar begin je? Wil je losse opdrachten of ben je op zoek naar een nieuwe vaste werkgever? Allemaal punten om te overwegen nu het werkseizoen weer vol van start is gegaan. In deze blog loop ik er met je doorheen. Lees je mee?

Wat wil jezelf?

Allereerst moet je weten wat je zelf wilt. Als je dit voor jezelf duidelijk hebt dan pas kan je gaan zoeken naar een geschikte werkplek. Anders blijf je zoeken of kom je uiteindelijk terecht bij een werkplek die je niet ligt of die je simpelweg niet leuk vindt. Hoe je erachter komt wat je zelf wilt, is eigenlijk heel simpel: je bedenkt voor jezelf wat je leuk vindt aan een klus of werkplek, en je kijkt waar jouw talenten en vaardigheden liggen. Vanaf daar filter je er al in één keer een hoop opties uit.

Extra geleerd

Misschien ben je ook op zoek naar vacatures bouw die je meer kunnen leren. Een plek waar je zowel je vaardigheden en kennis kan inzetten als ze vergroten en uitbreiden. Dit kun je doen door een werkplek te kiezen die een beetje buiten je comfortzone ligt, zo leer je al werkend. Als je dit doet, is het wel belangrijk je werkgever hiervan op de hoogte te stellen. Maar je kan er ook voor kiezen om extra diploma’s en certificaten buiten werktijden om te behalen. Bijvoorbeeld met cursussen of deeltijdopleidingen.

Wisselen of een vaste plek

Zoals ik eerder al zei, is er nog een ding om te overwegen; ben je op zoek naar een vaste plek of wil je liever wisselende opdrachten zoals een ZZP’er krijgt. Ook dit moet je voor jezelf duidelijk hebben voor je bij een werkgever aanklopt. Des te meer jij voor jezelf duidelijk hebt voor je solliciteert of met een bemiddelaar in gesprek gaat, des te sneller heb je duidelijkheid wat betreft een mogelijke werkplek.

Waar kan je terecht

Voor vacatures in de bouw kan je natuurlijk terecht bij een uitzendbureau voor de bouw. Hier praat je met professionals en zij kijken dan waar je ingezet kan worden. Ze zijn als het ware een bemiddelaar tussen de werknemer en de werkgever. Voor meer informatie hierover kan je terecht op de website van Binckwerk. Zij specialiseren zich hierin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *