De gevolgen van Corona is in vele branches zichtbaar

De maatregelen die corona moeten uitroeien hebben veel economische gevolgen. Er zijn natuurlijk bepaalde branches die zichtbaar zwaar worden getroffen. Denk maar eens aan de vakantie branche. Alle vakanties worden door mensen afgezegd en men mag op het moment niet reizen. Kleine ondernemers worden ook keihard getroffen. De lokale bakker of groenteboer die opeens geen producten meer kunnen inkopen en minder klanten in de winkel hebben. Een andere belangrijke getroffen branche is de horeca. Alle restaurants en uitgaansgelegenheden zijn gesloten. In deze blog bespreken we een branche die misschien niet de aandacht krijgt die het moet krijgen in deze gekke tijden, de sportwereld.

De sportwereld wordt zwaar getroffen

Alle sportevenementen zijn tot 1 juni afgelast. Denk aan bijvoorbeeld de marathon van Rotterdam maar ook alle voetbal competities liggen stil. Veel voetbal clubs lopen hierdoor het risico failliet te gaan. Seizoenskaarten, het shirt bedrukken, de inkomsten vanuit supporters maar ook tv-gelden liggen allemaal stil. Geen inkomsten aan de ene kant maar wel een drukkende uitgave door spelers salarissen zorgt voor veel druk bij de voetbalclubs. De korte termijn gevolgen zijn enorm maar de lange termijn gevolgen zijn vooralsnog niet te overzien. Ook op de amateur velden zijn er financiële gevolgen. Veel clubs moeten het hebben van de kantine inkomsten en sponsor contracten. Beide inkomsten zijn bijna teruggebracht naar nul. Gelukkig heeft bijvoorbeeld de KNVB naar buiten gebracht dat zij de voetbalclubs gaan helpen met 4000,- euro per club.

Wanneer gaan we weer sporten?

Komende dinsdag zal premier Rutte weer een pers conferentie geven. Hierin zal een update worden gegeven over de huidige gevolgen van de crisis. Natuurlijk is de hoop dat er minder restricties zullen volgen de komende tijd maar de kans op een algehele lock down is nog altijd reëel.  We wachten af, blijf thuis en blijf gezond!