De leukste schoenen van dit moment

Voor vrouwen is er altijd heel veel keuze geweest voor schoenen. Van hoge pumps tot wandelschoenen. In de zomer zijn er sandalen, slippers, lage sneakers maar ook subtiele hakken. Er is soms zoveel keuze dat er door de bomen het bos niet meer gezien kan worden. Tegenwoordig als ik schoenen koop vind ik het wel zo leuk als het een beetje speciale schoenen zijn. Ik heb namelijk al zoveel verschillende schoenen en ook verschillende merken in mijn kast staan, dat ik heb besloten dat wanneer ik nieuwe schoenen koop deze een echt toegevoegde waarde moeten hebben. Zo liep ik laatst tegen het Franse schoenenmerk VEJA aan. Dit is een merk met een echt verhaal erachter, dus precies waar ik naar opzoek was. Het begon in 2003. Er waren twee Franse designers die vonden dat het slecht ging met de kledingindustrie.

 

Milieubewust 

Ik had er zelf ook wel eens verhalen over gelezen of beelden van gezien. Er wordt heel veel weggegooid en veel water gebruikt bij het produceren van kleren. Het is dus helemaal niet milieubewust. Ik besefte dit zelf ook en schaamde mij een beetje voor het aantal kledingstukken dat ik in mijn kast heb hangen. Toen ik het verhaal van VEJA ging lezen kwam ik erachter dat deze twee Franse designers hadden besloten dat het tijd was voor een verandering. Zij besloten om zich te gaan focussen op milieubewustzijn en de werkomstandigheden. Ze zijn zelf op pad gegaan bij fabrieken en plantages waar ze de werkomstandigheden goed in de gaten hielden. Ze zijn toen zelf mooie schoenen gaan produceren terwijl ze denken aan milieu en mens. Bij  Veja dames zijn veel gave schoenen en hier heb ik dus direct een paar van gekocht. Dit proces en deze aanpak wilde ik natuurlijk graag steunen. 

 

Schoenen van Toral 

Een ander merk wat mij ook heel erg aanstaat is Toral. Dit merk heeft een echte passie voor het ontwikkelen van damesschoenen. Bijna ieder seizoen zie ik wel nieuwe schoenen bij dit merk verschijnen. En ook nog eens schoenen die ik heel mooi vind. Vooral hun cowboy boots en westernlaarzen en vallen bij mij heel erg in de smaak. Dit soort stoere schoenen geven een outfit meteen een hele andere uitstraling. Waardoor ik gewoon met mijn normale kleren alsnog een hele stoere uitstraling kan hebben. Dit scheelt dan weer dat ik geen extra kleren hoef te kopen. Ook vind ik de kwaliteit van Toral heel fijn, ze gaan heel lang mee en dit zorgt er dan voor dat ik minder snel nieuwe schoenen koop, wat ook beter voor het milieu is. Momenteel zijn dit dus echt mijn twee favoriete merken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *