De pet met een lange voorgeschiedenis

Er was een tijd dat heren het huis niet verlieten zonder een gepast hoofddeksel én bijhorende etiquette! Tegenwoordig dragen moderne heren een hoed uit vrije keuze en het gevolg daarvan is dat je je eigen favoriete pet of hoed kunt kiezen.

De flat cap heren is een platte pet en is een van de minst formele traditionele herenhoeden. de platte pet werd een populairder accessoire dat in de late 19e eeuw en 20e eeuw werd gedragen in Engeland, Schotland en Ierland. Tegen het begin van de jaren 1910 en 1920 bereikte de flatcap een hoogtepunt in populariteit in de Verenigde Staten onder arbeidersklasse mannen en jongens.

De structuur van een platte pet

Meestal is een flat cap heren gemaakt van tweed , katoen, leer en synthetsiche mengsels een zijden of satijnen voering aan de binnenkant. Ze zijn ideaal voor koud weer. De hoed wordt meestal aan de achterkant aan elkaar genaaid uit verschillende stroken van hetzelfde materiaal, wat resulteert in een gladde, consistente look. In tegenstelling tot een krantenjongenspet, zijn er geen “pizzaplakken” en geen bovenste knop in het midden.

Vind je stijl

Dankzij beroemdheden als David Beckham, Justin Timberlake en series zoals “Peaky Blinders”, zijn de stijlvolletoppers terug op het toneel. En laten we niet vergeten dat vrouwen deze hoeden ook kunnen dragen!

Wat je persoonlijke smaak ook is, het goede nieuws is dat de flat cap heren een lange weg hebben afgelegd sinds hun begindagen op het gebied van stoffen en patronen. Tegenwoordig kun je deze hoedstijlen in talloze combinaties vinden, van gestreepte geruite tweed tot kleurrijke patchworks in wol, katoen, linnen en zelfs leer.

Bovendien past de flat cap heren bij vele gezichtsvormen en zijn ze perfect aangepast voor elke gelegenheid, of je nu boodschappen doet, uit eten gaat, gaat wandelee of gewoon geniet van je favoriete vrijetijdsbesteding. De opties zijn eindeloos. Vind gewoon je juiste hoedmaat en beleef veel stijlvol plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *