De trends van Social Media in 2020

Social Media is al jaren enorm in opkomst en de verwachting is dat deze stijging zich de aankomende jaren verder blijft voortzetten. Steeds meer mensen gaan gebruiken maken van verschillende Social Media platforms en ook het aanbod van verschillende platforms is zich aan het uitbreiden. Zo is bijvoorbeeld TikTok heel erg in opkomst op het moment en zeggen kenners dat dit platform zelfs een bedreiging vormt voor het populaire medium Instagram waarin heel veel mensen op de wereld gebruik van maken. Een aantal belangrijke social media trends voor aankomend jaar hebben we hier voor jou op een rij gezet.

Opkomst van TikTok


Zoals net al vermeld is TikTok nu steeds populairder aan het worden. In Nederland alleen al gebruiken meer dan 3,5 miljoen mensen het netwerk. Dat is toch wel een ongelooflijk hoog aantal voor iets wat nog niet heel lang bestaat. TikTok is een videnetwerk waarin je dus je eigen filmpje kan maken terwijl je aan het zingen, dansen of playbacken bent. Deze video kun je vervolgens met behulp van TikTok helemaal naar wens bewerken met verschillende effecten om deze uiteindelijk online te plaatsen, zichtbaar voor vrienden, familie en kennissen.

Nederlanders gebruiken minder Social Media


Hoewel we net vermelden dat steeds meer mensen gebruik maken van verschillende Social Media platforms, is dat onder de Nederlanders juist aan het afnemen. Volgens verschillende onderzoeken is het namelijk zo dat het gemiddelde gebruik van de Nederlanders onder de 80 minuten per dag is gedaald. Volgens kenners komt dit doordat steeds meer mensen bewust worden van de gevaren van een verslaving aan de mobiele telefoons en dus minder gebruik maken van Social Media, wat een logisch vervolg is op het minder gebruik maken van een mobiel apparaat.