De voordelen van een pvc vloer

De voordelen van een pvc vloer

Wil je graag een nieuwe vloer in je woning of heb je een nieuw huis en is die vloer toe aan vernieuwing? Dan is een PVC vloer een perfecte oplossing om jouw kamer weer helemaal te laten stralen. Een mooie vloer in combinatie met sfeervolle meubelen geeft jouw woning meteen dat beetje extra dat het nodig had. Een vloer doet namelijk wonderen met betrekking tot de uitstraling van de ruimte. Nu zijn er natuurlijk verschillende vloeren waar je uit kunt kiezen denk bijvoorbeeld aan een houten vloer, maar een PVC vloer biedt jou ook een hoop voordelen. 

Wil jij graag weten wat een pvc vloer is en welke voordelen een PVC vloer jou kan bieden? Lees dan hieronder verder. 

Wat is een PVC vloer? 

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. PVC vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is een zeer geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. De afkorting PVC staat voor ‘polyvinylchloride’. Het is een type kunststof dat als basis wordt gebruikt voor veel verschillende soorten producten waaronder ook vloeren. De meeste PVC vloeren hebben een slijtlaag van 0,3 tot 0,55 mm en een PU finish. PU staat voor Polyurethaan. Dit is een soort kunststof die wordt aangebracht op de toplaag van de vloer, waardoor er een beschermende laag ontstaat Dit zorgt er tevens voor dat de vloer een mooie matte uitstraling krijgt.

De voordelen van een PVC vloer 

Een PVC vloer kent verschillende voordelen. In veel situaties is het de perfecte vloer. Deze veelzijdige vloer brengt veel aangename luxe en andere voordelen met zich mee. De 5 belangrijkste voordelen van de vloer hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet. 

1: Gaat lang mee

Een PVC vloer is een stuk sterker dan laminaat of vloeren van vinyl. De vloer is sterk en gaat daarom jarenlang mee. Door de goede slijtlaag zullen er nauwelijks grove beschadigingen ontstaan.

2: Geluiddempend

PVC vloeren staan er om bekend zeer geluiddempend te werken. Wanneer u in een tussenwoning woont is deze vloersoort dus erg geschikt. Let wel: vraag altijd na bij de Vereniging Van Eigenaren (VVE) of de vloer gelegd mag worden. De vloer moet namelijk minimaal 10 decibel kunnen dempen.

3: Onderhoudsvriendelijk

Geen last meer van allergieën met de makkelijk te onderhouden PVC vloer! Doordat PVC een glad oppervlak heeft, blijft de vloer gemakkelijk schoon door regelmatig te stofzuigen of te dweilen zonder reinigingsmiddelen.

4: Goede combinatie met vloerverwarming

Een PVC vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. U hoeft dus niet bang te zijn voor beschadigingen aan uw vloer. Wel is het belangrijk dat u goed let op welke lijm er gebruikt wordt. Teveel warmte kan ervoor zorgen dat de lijm oplost.

5: Makkelijk te vervangen

Als er na een tijdje beschadigingen op de vloer ontstaan (of je gaat verhuizen), is PVC een goede oplossing. De vloer is namelijk makkelijk te vervangen en te verplaatsen! Alle stroken kunnen individueel worden vervangen bij schade. Ook voor het verhuizen is click PVC handig aangezien deze niet wordt vastgelijmd.

Een PVC vloer biedt jou dus diverse voordelen om te zorgen voor extra woongemak en plezier. Ben jij er al uit of dit je nieuwe vloer wordt? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *