Deze zomer zitten we in de voortuin

Experts hebben al voorspeld dat er ons weer veel zonnige dagen te wachten staan deze zomer. Dat mag ook wel nadat het deze lente lang koud en nat bleef. Tijd dus om voor het zover is aan de slag te gaan in de tuin. En wel, de voortuin! Dat is een stukje grond waar niet veel mensen aan denken maar het hoort wel degelijk bij menig huis. Sterker nog, het is een soort visitekaartje voor je bij iemand binnenstapt.

Voor de ochtendkoffie of de avondzon

Voor de meeste mensen speelt het buitenleven thuis zich in de achtertuin af. Dat is lekker omheind. Maar als je eens in de voortuin gaat zitten, kan je veel meer zien. Daarnaast geniet je dan ook op een andere manier van het zonlicht. Heb jij een tuin op het zuiden of westen? Dan heb je ’s ochtends een zacht zonnetje op je voortuin staan, de ideale plek om je ochtendkoffie te nuttigen. En andersom geldt dat natuurlijk net zo: achtertuin op het noorden of oosten en voortuin op zuid? Dan zit je aan het einde van de dag heerlijk in je voortuin na te borrelen.

Weg met onkruid

Bij veel mensen ziet de voortuin er wat onverzorgd uit. Ga daarom in de weer: haal de stenen eruit en zorg dat al het onkruid verwijderd is. Door oude stenen en ongewenst groen weg te halen, creëer je een blank canvas en alleen dat ziet er al een stuk verzorgder uit.

Een mooi pad

Vervolgens kies je mooie stenen uit waarmee je een pad naar de voordeur kan maken. Je kan kiezen voor iets moderns of juist een ouderwetse steen. Ga je voor een rechte streep of mag er een kronkel in het pad zitten? Om je pad even recht te maken op de ondergrond heb je big bag ophoogzand nodig. Zo maak je de ondergrond gelijk en liggen de stenen een stuk steviger. Niet vergeten dus!

Kleurrijk en levendig

Maar een tuin zonder groen is natuurlijk geen tuin. Daarvoor heb je toch echt wat plantjes nodig. Op naar het tuincentrum voor mooie plantjes. Ga je voor kleurrijke bloemen of houd je het bij groene struiken? Niet alleen breng je op deze manier leven in je voortuin, door de komst van plantjes zullen er ook vogels en insecten volgen en dat is weer goed voor het milieu. Houd wel het onkruid bij en kijk naar milieuvriendelijke opties voor het bestrijden van ongedierte. Zo heb je deze zomer een mooie en verantwoorde tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *