Een BV oprichten online: het stappenplan

0
BV oprichten

Denk je erover na om een eigen besloten vennootschap (BV) op te richten? Dan wil je waarschijnlijk weten welke stappen je moet volgen om jouw BV te kunnen starten. Waar je vroeger een ingewikkeld en tijdrovend proces moest doorlopen, is het tegenwoordig ook mogelijk om je eigen BV online op te richten, vanuit je eigen huis. Het is zelfs mogelijk om niet meer langs de notaris te gaan en de afspraak met de notaris via digitale kanalen te laten plaatsvinden. We vertellen je in deze blog welke stappen jij moet nemen om je business idee uit te werken. 

Een BV oprichten

Een BV oprichten zonder al te hoge kosten is online mogelijk via Ligo. Het enige wat je hoeft te doen is het doorlopen van de onderstaande stappen: 

  1. Beantwoord de vragenlijst voor het oprichten van je BV 
    De antwoorden die je geeft op deze vragenlijst heeft de notaris nodig om de oprichtingsakte volledig te kunnen maken en je bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). 
  2. Bekijk je conceptakte en upload de benodigde documenten
    Direct na het invullen van de vragenlijst kan je vaak al je conceptakte inzien. Controleer deze en bekijk of alles klopt in deze akte. Daarnaast upload je de benodigde documenten voor de notaris, zoals bijvoorbeeld je identiteitsbewijs. 
  3. De afspraak bij de notaris
    Je gaat langs bij de notaris om je te identificeren en de inhoud van de akte door te spreken. Deze afspraak kan tegenwoordig ook vanuit het gemak van je eigen huis plaatsvinden via een video call. 
  4. Je BV opstarten: de notaris schrijft je BV in bij de KvK 
    Als jij na deze afspraak de akte hebt goedgekeurd, zal de notaris je akte ondertekenen. Dan is je BV officieel opgericht! Gefeliciteerd! Hierna wordt je BV door de notaris ingeschreven bij de KvK.

Ten slotte nog een tip: ga ook altijd na of een persoonlijke holding iets voor jou is. De uitspraak “één BV is géén BV” is een bekend gezegde onder ondernemers. Met een persoonlijke holding ben je onder andere nog beter beschermd in geval van faillissement, geniet je van belastingvoordeel en bespaar je vaak ook nog eens geld. Wil je nog meer weten? Lees alles over de voordelen van de holding in deze gids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *