Een smart home: wat is nieuw?

Iedereen weet nu wel wat een smart home is en wat je ermee kan doen. In ieder geval de basics. Wat er nieuw is, is vaker onbekend. Logisch. In dit artikel worden de nieuwe onderdelen van smart homes uitgelicht. Het gaat om de smart bin, de google home en de smart ledlampen.

Smart bin

De Smart Bins communiceren zo’n 24x per dag. Het laat dan weten hoe vaak er iets in is gegooid op een dag en of de container al vol is. Verder is het voorzien van een gepersonaliseerde display waarop je bijvoorbeeld de naam van de gemeente kan tonen. Er zit ook een mogelijkheid op om hem van een afstand af te sluiten en te vergrendelen. Dit kan natuurlijk heel handig zijn als de prullenbak vol is of met dagen als oud en nieuw.

Smart home

Smart home van google laat je huis leven. Je kan instellen dat heel veel zaken in je huis op commando gaan. Een voorbeeld is het openen en sluiten van de gordijnen, het aan en uit doen van het licht óf de thermostaat aanzetten voordat je thuiskomt. Zo zorg je dat het lekker warm is als je binnen stapt. Middels een spraakcommando kunnen de opdrachten worden gegeven. De opdrachten moeten aan het begin wel een keer worden ingesproken bij de google home want het moet het commando wel herkennen.

Smart ledlampen

Wat heel goed te combineren valt met de google home zijn de smart LED lampen. De lampen zijn erg kleurrijk en zijn in te stellen via google home. Via een app kan je de kleur van de lampen bedienen en op ze aan en uit gaan wanneer jij dat wilt. Natuurlijk zijn er nog meer bijkomstigheden behalve dat ze mooie kleuren geven en te bedienen zijn op commando. Ze zijn ook nog eens super duurzaam en gaan heel lang mee!