Help! Mijn vaatwasser is verstopt

Help! Mijn vaatwasser is verstopt

Is uw vaatwasser verstopt? In dit artikel leest u meer over de oorzaken van een verstopte vaatwasser en we geven u zes handige tips om de verstopping op te lossen.

Mogelijke oorzaken van de verstopping 

De meest voorkomende oorzaken van een verstopte vaatwasser zijn:  

  • De afvoerpomp is geblokkeerd.
  • De filters zijn verstopt of niet goed vastgedraaid.
  • De afvoerslang is verstopt of er zit een knik in.
  • De afvoer van de spoelbak is verstopt.

Zes tips om de verstopping op te lossen 

Hieronder geven wij u zes tips om uw vaatwasser te ontstoppen. 

  1. Filter. De filter kan verstopt zijn door voedselresten. Het enige dat u dan hoeft te doen, is deze eruit te halen en grondig schoon te maken.
  2. Afvoerslang. Als de afvoerslang verstopt is, moet u deze schoonmaken of vervangen. De manier waarop u de afvoerslang moet loskoppelen, verschilt per afwasmachine. Raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing van uw vaatwasser. 
  3. Vaatwasserpomp. Controleer de afvoerpomp en verwijder met een rubberen handschoen alle achtergebleven etensresten of ongewenste objecten. Als de afvoerpomp weer vrij kan bewegen, dan is deze ontstopt. U kunt vervolgens het filter weer afdekken.
  4. Controleer de afvoerslang. Het kan ook zijn dat de afvoerslang verstopt is. De verstopping kunt u met een ijzerdraad doorprikken. Controleer ook of er geen knikken in de slang zitten. Soms is het lastig om bij de afvoerslang te komen. In dat geval kunt u beter een expert inschakelen, bijvoorbeeld een Twistoo witgoedmonteur. 
  5. Controleer de gootsteen. Als het water niet goed kan weglopen, dan kan de verstopping ook in de gootsteen zitten. U kunt proberen de verstopping op te lossen door soda en kokend water in de gootsteen te gieten. De ontvettende werking van soda kan de bron van de verstopping verwijderen.  
  6. Controleer of de verstopping is opgelost. Draai een programma met een lege vaatwasser. Als u bovenstaande tips heeft gevolgd, dan moet de verstopping zeer waarschijnlijk opgelost zijn.

De Twistoo witgoedmonteur helpt u graag!

Hebben bovenstaande tips de verstopping niet opgelost? Dan kunt u het beste een Twistoo witgoedmonteur inschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *