Hoe hoog staan cyber security en een pentest op jouw agenda?

Binnen bedrijven zien we de aanvragen binnenstromen om de online veiligheid te laten testen. Dit komt mede doordat als je met de overheid wilt samenwerking er enkele verplichtingen vanuit de ISO zijn. Zo is het namelijk verplicht om dan een pentest te hebben laten uitvoeren. En uiteraard dien je deze zaken ook goed op te lossen om er voor te zorgen dat je jouw cyber security naar een hoger plan wordt getrokken. Maar hoe hoog staat cyber security op jouw agenda?

De gevaren van het digitale tijdperk

Steeds vaker horen en zien we in het nieuws dat er weer een bedrijf is ‘gegijzeld’ door een onbekende hacker doordat een werknemer een fout gemaakt. Een fout met desastreuze en grote financiële gevolgen. Zo kan je als werknemer er namelijk voor zorgen dat als je op een verkeer linkje klikt het hele bedrijfsbestand wordt gegijzeld totdat je hebt betaald. Daarnaast zien we ook veel fouten bij transacties naar hackers toe. Zo zien we dat hackers zich voordoen als een bedrijf terwijl ze dit niet zijn. Een werknemer maakt het geld over naar een ander rekeningnummer en je bent soms tot wel honderdduizenden Euro’s kwijt als bedrijf. Tijd om jouw personeel hier op te trainen!

De oplossing!

Nu we over een aantal gevaren hebben gesproken is het ook tijd voor een oplossing. Cyber security staat namelijk niet altijd even hoog op de agenda van bedrijven. Maar wanneer je er eenmaal mee te maken hebt gehad is het te laat en zijn de gevolgen van een hack niet te overzien. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw bedrijf online te versterken. Je kan denken aan een Pentester of aan een training voor je personeel. In principe kan ik je allebei aanraden. Want allereerst wil je de veiligheid van je bedrijf waarborgen maar ook van binnenuit wil je deze versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *