Hoe maak je je huis modern?

 Je kent het misschien wel, je huis begint een beetje uit de tijd te raken. Wat kun je nu het beste doen om gemakkelijk en zonder al te veel kosten een modernere sfeer aan je huis te geven? Lees dan vooral verder, want in dit artikel vind je hiervoor een aantal tips!

Oplossingen in een handomdraai

Om te beginnen zijn er een paar dingen die je gemakkelijk kunt doen om al snel een modernere sfeer in huis te creëren. Zo kun je eens kijken naar de gordijnen die je nu voor de ramen hebt hangen. Je geeft snel en eenvoudig je huis een compleet nieuwe uitstraling door de oude gordijnen te vervangen door nieuwe exemplaren. Je kunt hierbij het beste gaan voor een lichtere stof, of voor moderne rolgordijnen. Vervolgens is het ook een slim plan om alle kasten eens na te lopen en jezelf af te vragen of je alle spullen die er staan ook écht nodig hebt. Wanneer je namelijk minder spullen in je huis hebt staan, lijkt het meteen ook een stuk moderner. Minimalisme is nu hélemaal in.

Haal die kwast uit de kast!

Een oplossing die iets meer tijd en moeite vergt is het schilderen van de muren van het huis. De kleur van de muren doet namelijk ongelofelijk veel voor de uitstraling van het huis. Maak van een warme kleur wit bijvoorbeeld een fellere kleur wit en verf één muur van de kamer een compleet andere kleur zoals donkergroen. Ook zien we tegenwoordig vaak dat de randen van ramen zwart worden geverfd. Dit zou je kunnen combineren met een zwarte stalen deur, die hedendaags ontzettend veel worden verkocht.

Trap renoveren

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een trap kan echt het verschil maken in je huis. Als je je huis een modernere look wilt geven, kun je het beste een oude houten trap vervangen door een trap die er wat moderner uit ziet. Dit is natuurlijk een project wat nog wat extra tijd en moeite kost en het is ook zeker handig om hiervoor wat inspiratie op te doen in woningwinkels of online. Wanneer je voor deze optie kiest is het wél belangrijk dat je goed materiaal gebruikt. Een trap moet natuurlijk niet zomaar uit elkaar kunnen vallen. Zo worden bijvoorbeeld vuren houten balken vaak gebruikt voor de opbouw van trappen en leuningen, dus daar zou je eens naar kunnen kijken. Je kunt het natuurlijk ook altijd overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *