Hoe vind je een goede babysitter?

Er komt ongetwijfeld een moment dat je op zoek moet gaan naar een babysitter. Wellicht kun je opa en oma vragen om een dagje te komen oppassen of heb je een lief buurmeisje die op de kleine wil letten. Maar in sommige gevallen ken je niemand uit je omgeving en moet je gaan zoeken naar een babysitter. Maar waar vind je dan een goede babysitter? En waar moet je allemaal op letten bij het uitkiezen van een goede babysitter? Je leest het hier!  

Wensen  

Voordat je de zoektocht naar een babysitter kan starten, is het goed om voor jezelf te bepalen wat je precies zoekt in een babysitter. Wanneer en hoe vaak heb je bijvoorbeeld een babysitter nodig? En is dit alleen voor ’s avonds of ook overdag? Denk ook aan zaken als het oppas tarief en hoeveel ervaring deze persoon moet hebben. Zo kun je gerichter op zoek gaan naar een goede babysitter.  

Netwerk  

Bij het vinden van een goede en betrouwbare babysitter is het raadzaam om eerst even rond te vragen binnen je eigen netwerk. Wellicht kennen ouders van het schoolplein nog wel een goede babysitter of vrienden en familie. Het is altijd fijn om een babysitter via een bekende te vinden, omdat zij al ervaring hebben met deze persoon. Kun je geen babysitter vinden via je eigen netwerk? Geen nood! Er bestaan verschillende websites waarop je babysitters kunt vinden. Neem bijvoorbeeld oppasland.nl. Op deze website vind je heel gemakkelijk een babysitter bij jou in de buurt!  

Kennismaking 

Nadat je eenmaal een babysitter op het oog hebt, is het tijd om ze beter te leren kennen. Plan daarom altijd een kennismakingsgesprek in. Ook merk je op deze manier of er een klik is tussen jullie. In dit gesprek kun je vragen stellen en kijken hoe die persoon denkt over jouw manier van opvoeden. Het is belangrijk om enigszins op dezelfde lijn te zitten wat betreft opvoeding en het uurtarief. Dit maakt de samenwerking namelijk een stuk prettiger!