Op zoek naar een goede zomerbroek

 Als Nederlander kennen we het allemaal wel. Je staat s’ ochtends op, loopt naar het raam en kijkt twijfelachtig naar buiten. In jezelf stel je de vraag of het al mogelijk is om met een korte broek naar buiten te gaan. De zomer is inmiddels in volle gang, maar het weer gedraagt zich er niet bepaald naar. Het is nog vaak keihard aan het regenen en dit maakt mensen onzeker. Onzeker of ze wel of niet een korte broek aan kunnen doen. U bent niet alleen! Hoe bepaal je immers of het goed weer is voor een korte broek? Straks loop je de deur uit en dan blijkt het opeens te koud voor woorden! Het kan zomaar gebeuren. Je doet dan niet zo snel een langere broek aan. Dan moeten eerst weer de schoenen uit en dat is een hoop gedoe. Dus hier wil ik jullie graag een paar tips geven over hoe je aan het begin van de dag kan checken of het weer goed genoeg is voor een korte broek en daarnaast welke broek je dan wel niet dient te kopen. 

Check het weer

Het eerste wat je wil doen als je opstaat is het weer checken. Het maakt niet uit hoe, als je de volgende twee dingen maar voor  jezelf duidelijk hebt: hoe warm het wordt en of het wel of niet gaat regenen die dag. Hiervoor gebruik ik zelf mijn Google Home, waaraan ik vraag wat de minimale en maximale temperatuur van die dag zullen worden. Bij een minimale temperatuur van 18 graden celcius kan een korte broek aan. Vervolgens raadpleeg ik Buienalarm om te checken of het die dag gaat regenen. Een klein beetje regen is oke, maar als die grafiek over de “matige”  grens heen gaat dan kan je beter een lange broek aandoen. 

De juiste korte broek

U vraagt zich vervolgens vast af wat de juiste korte broek dan wel niet is. Het antwoord is vrij complex, maar door veel verschillende merken te hebben onderzocht kan ik u een duidelijk antwoord geven: Bermuda. Dit merk is niet per definitie duur, maar ook niet goedkoop. Dit maakt dat vrijwel iedereen kan investeren in een comfortabele broek heren. Het merk zit vrijwel altijd goed en schuurt niet om de benen heen, zodat je er flinke afstanden mee kan lopen.