Opzoek naar een huurwoning

Zodra je de zoektocht gaat beginnen of wellicht ben je al bezig met het zoeken naar een huurwoning, kom je er al snel achter dat er zaken zijn waar je goed op moet letten. Zo begint je met het vinden van het juiste platform om beschikbare huurwoningen te vinden. Zodra je (eindelijk) een potentiële huurwoning hebt gevonden, dan komen al gauw de vragen: Is het huis in goede staat? Hoe is de buurt? Hoe zijn de voorzieningen in de buurt? Maak een overzichtelijke checklist met zoveel mogelijk punten en vink deze aan als ze voldoen. Wees wel realistisch in het opstellen van een wensen en eisenlijst. Afhankelijk van jouw budget kun je meer of minder eisen toevoegen, de regel is vaak hoe korter de lijst hoe voordeliger de huurwoning.

Huurwoning versus antikraak


De twee grootste verschillen tussen de bovenstaande opties zijn voornamelijk, de prijs en de duur van het contract. Antikraak is het in bruikleen krijgen van een woning, technisch gezien is dit geen verhuur. De woning staat vaak leeg, omdat er meestal plannen voor zijn om deze grondig te verbouwen of neer te halen. In de tussentijd wil de beheerder niet dat er krakers inkomen en biedt de woning voor een zéér lage prijs aan. De opzegtermijn vanuit de beheerder is vier weken, dus het kan zo zijn dat je een seintje krijgt en snel opzoek moet naar een andere woning. Een huurwoning biedt veel meer woonverzekering, hier kun je niet zomaar worden uitgezet. De prijs ligt echter aanzienlijk hoger.

Huurwoningen Nijmegen


Het vinden van een huurwoning in grote steden is meestal niet even gemakkelijk. Wanneer je zoekt op termen als ‘ Huurwoningen Nijmegen ‘ krijg je tal van resultaten. Deze overweldigende zoekresultaten zorgen ervoor dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gebruik daarom iets meer gedetailleerde zoekopdrachten, waardoor je te dure woningen al bij voorbaat uitsluit. Zoiets als: betaalbare huurwoningen (wijk) Nijmegen’. Door ook de wijk waar jij graag zou willen wonen toe te voegen, valt er alweer een hele selectie af.

Duidelijke afspraken


Zorg ervoor dat je alle informatie bij je potentieel toekomstige huurbaas opvraagt. Betreft de prijs die is aangegeven een all-in tarief of is het zo dat hier nog kosten bijkomen, zoals gas, water en licht. Hiermee voorkom je nare verrassingen zodra het huurcontract wordt opgesteld. Lees dit contract ook goed na, snap je iets niet? Vraag of een ander het nog even voor jou doorleest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *