Financieel

Overstappen van zorgverzekering?

Twijfel je of je nog snel moet overstappen van zorgverzekering voor het einde van het jaar? Je bent niet de enige. Veel mensen twijfelen. Het overstappen heeft namelijk zo zijn voor- en nadelen. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan verder!

Nadelen

Er zijn gelukkig niet veel nadelen aan het overstappen. Het kost natuurlijk tijd, want je moet je weer opnieuw gaan verdiepen in de zorgverzekeringen die het beste bij jou passen. Nadat je de goede verzekering hebt gevonden moet je weer het hele proces langs met het invullen van gegevens. Het kan dus best wat tijd schelen om niet over te stappen. Sommige zorgverzekeringen bieden aan trouwe klanten een no-claim korting aan. Je kunt dan besparen op je zorgverzekering als je geen claims hebt gedaan. Nou is het praktijk zo dat niet veel verzekeringen hier aan doen.

Voordelen

Er zijn veel meer voor- dan nadelen te bedenken voor het wisselen van zorgverzekering. Voor het einde van het jaar bieden verzekeraars verzekeringen aan met flinke kortingen. Soms zijn die kortingen zo hoog dat je flink geld kan besparen. Als je van plan bent om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten dan kan het verstandig zijn om de verschillende maatschappijen en verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op basis van de maandelijkse zorgpremie kun je gaan vergelijken. Let er alleen wel op dat je de gehele verzekering met elkaar vergelijkt. Het verschil tussen de basispakketten is zowel qua inhoud als prijs best groot. In het ene pakket ben je wel (helemaal) verzekerd voor de tandarts en bij de andere niet. Dat verklaart de grote prijs verschillen van de basispakketten. Kies daarom niet direct voor de goedkoopste maar bekijk ook de inhoud goed!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *