RVS voor allerlei toepassingen

Roestvast staal, ook wel roestvrij staal genoemd, is een erg veelzijdig product. Zoals de naam al zegt, is het materiaal bestand tegen roest. Daardoor wordt het ingezet op plekken waar weerstand tegen corrosie erg belangrijk is. Het materiaal heeft een lange levensduur en heeft maar weinig onderhoud nodig. Dat maakt het erg populair in veel verschillende industrieën. Zo wordt RVS veel gebruikt in de voedingsindustrie, de scheepsbouw, de farmaceutische industrie en zelfs de textielindustrie. Er zijn verschillende soorten RVS verkrijgbaar. Welk soort het meest geschikt is, hangt af van een aantal factoren.

Verschillende legeringen

Als je denkt dat alle soorten roestvast staal ongeveer hetzelfde zijn, heb je het mis. Er bestaan veel verschillende soorten legeringen, die elk hun eigen eigenschappen en toepassingen hebben. De meest gebruikte legering is 304. Deze is dan ook voor veel toepassingen in te zetten. Maar er zijn ook legeringen waar bijvoorbeeld zwavel aan toegevoegd is. Dit maakt het roestvast staal erg geschikt voor verspanende bewerkingen, zoals frezen. Maar tegelijkertijd maakt de toevoeging van zwavel het materiaal wel minder zuurbestendig. Als je wil weten welke soort roestvast staal het meest geschikt is voor de toepassing die jij in gedachten hebt, is het verstandig om navraag te doen bij een RVS groothandel. Hier hebben ze alle expertise in huis om jou goed te adviseren.

Productie van halffabrikaten

Je kunt niet alleen voor verschillende legeringen terecht bij een RVS groothandel. Ook als je op zoek bent naar halffabrikaten van RVS zit je hier goed. Denk bijvoorbeeld aan de levering van vlakke platen, ronde buizen, vierkante buizen of vloerplaten. Er is er erg veel mogelijk met RVS. Materiaal kan uiteraard ook op maat gezaagd worden of platen kunnen van beschermfolie worden voorzien. Ook kunnen ze hoogglans gepolijste platen leveren, voor het geval dat de RVS plaat voor decoratieve doeleinden gebruikt gaat worden. Ook zullen ze altijd meedenken over de vele mogelijkheden. Zo weet jij zeker dat je het juiste roestvast staal aanschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *