Skidbouw: wat is het en hoe werkt het?

Skids zijn beter bekend als processystemen, -installaties en/of modules welke je op een frame kunt monteren. Vooral in de procesindustrie is dit een ideale oplossing! Want, door gebruik van Skid kun je een complete installatie op een frame sneller installeren dan wanneer alle losse componenten op de locatie zelf geassembleerd moeten worden. Het resultaat? Een sneller productieproces en een hoger productieniveau!

Wat is een skid?

Een skid is dus onderdeel van de procestechniek. In de meeste gevallen zien we dat er verschillende componenten kunnen worden gemonteerd op een skid (bijvoorbeeld een warmtewisselaar). Daarnaast is het ook mogelijk om een totale installatie te monteren op het frame van een skid.

Welke skids zijn er?

in principe zijn er verschillende soorten skids, namelijk:

  • Fuel Gas: vrijmaken van brandstof van bijvoorbeeld vervuiling
  • Calorifier: verwarmen van water of vloeistof
  • Water skid: voor bijvoorbeeld het verwerken of afvoeren van water
  • Modular
  • Flow metering: meten van aspecten en eigenschappen
  • Gas metering: verzamelen van informatie over doorstromende gassen
  • Filtration: filteren van bepaalde stoffen

Hoe werkt de skidbouw?

Zoals de naam al doet vermoeden wordt er met skidbouw de bouw van skids bedoelt. Wanneer de we bouw van een skid bekijken, dan zien we dat je dit kunt opdelen in een redelijk ‘makkelijk’ deel (het frame), en een meer gecompliceerd deel (het installatie of procesonderdeel) dat op het frame wordt gemonteerd door middel van las- of flensverbindingen.

Wie maken een skid?

Omdat het maken van een skid vrij gecompliceerde werkzaamheden bevat, is het noodzakelijk dat hier enkel door specialisten aan wordt gewerkt. Vaak worden deze werkzaamheden door gespecialiseerde bedrijven gedaan, zoals bijvoorbeeld door https://www.klip.nl/ en andere bekende bedrijven in deze sector. Denk hierbij aan assemblagemedewerkers, lassers en mensen met een mechanische achtergrond. Daarnaast is het ook een pre dat deze specialisten goed kunnen tekenen en kunnen tekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *