Supermarkt

Ook bedrijven uit deze sector gaan mee in de trend van het internet. Er zijn nu ook namelijk supermarkten die het assortiment online aanbieden. Neem als voorbeeld de Albert Heijn en de Jumbo. Deze kun je dus eigenlijk ook onderverdelen bij de webshops.  

Bij de online supermarkten heb je vaak een verscheidenheid aan producten. Net zoals in de fysieke supermarkt kunnen hier veel klantvragen over ontstaan. Waarbij de vragen in de fysieke supermarkt direct aan een medewerker kunnen worden gevraagd is dit online nog vaak niet het geval. Er kunnen vragen zijn zoals, wat is het verschil tussen de ene appelmoes en de andere. Tot hoe lang is dit product leverbaar? Wat zijn de levertijden? Zo zijn er nog veel meer vragen te bedenken die klanten kunnen hebben bij producten uit de supermarkt. De vragen van deze klanten kunnen door middel van een chat functie direct opgepakt worden. De supermarktmedewerker wordt dus vervangen door een online chatspecialist. Het is van groot belang dat de beleving van klanten online en offline dicht bij elkaar ligt.  

In de beginfase van het traject zal er een kenniscentrum worden opgesteld door de supermarkt. Hierdoor beschikt de chatspecialist over de veel gestelde vragen die ook in een supermarkt gesteld kunnen worden. Nadat dit kenniscentrum is opgesteld zal deze steeds up-to-date worden gehouden in goed contact met de supermarkt. Als dit kenniscentrum goed up-to-date blijft zullen de meeste klantenvragen via de chat al opgelost kunnen worden. Zo worden de medewerkers van de klantenservice in de supermarkt ontzien van onnodig werk.  

De chatspecialisten van Chatkracht zorgen ervoor dat het eerste contact met de klant binnen 30 seconden is opgepakt. Het contact is anoniem en laagdrempelig. Indien een vraag niet direct beantwoord kan worden door een van onze chatspecialisten dan zullen de contactgegevens van de klant doorgestuurd worden naar de supermarkt. De klantenservice van de supermarkt kan deze dan alsnog oppakken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *