Tips & tricks voor een sfeervolle slaapkamer

Je bent al een tijdje aan het nadenken over het verbouwen van je slaapkamer. De meubels staan niet goed, er mist sfeer en je bent opzoek naar inspiratie. In dit artikel lees je hoe je kamer met kleine aanpassingen al heel anders lijkt en hoe je hier een slaapvolle slaapkamer van maakt!

Lichten

Er bestaan veel verschillende lichten die je in je slaapkamer kunt plaatsen. Vaak wordt voor het plafond basisverlichting gekozen. Een tip hiervoor is om een dimmer te plaatsen zodat je deze verlichting hoger en lager kunt zetten gedurende de dag en de seizoenen. Daarnaast kun je je kamer opvullen met sfeerlicht. Denk bijvoorbeeld aan de Philips Hue Filament voor een vintage touch in je slaapkamer. Je kunt dit op verschillende manieren gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een ouderwets touw die je aan je bureau hangt of een industriële touch boven je nachtkastje.

Kleur muren

Heb je moeite met in slaap vallen en lig je vaak onrustig in bed? Verander de kleur van de muren in je kamer. Kleuren hebben veel invloed op je humeur en gemoedstoestand. Voor een betere nachtrust worden de volgende kleuren geadviseerd: blauw (kalmerend), geel (stimulerend), groen (rustgevend), zilver (luxe en comfortabel) en oranje (stabiliteit). Natuurlijk verschilt dit ook per persoon en kan je je muren ook opfleuren met accessoires zoals gekleurde kussens op je bed of een mooie suède stoel.

Planten

Ook kun je je slaapkamer meer sfeer geven met slaapkamerplanten! Naast sfeer, slaap je ook beter met planten in je kamer. Heb je plankjes in je kamer of een mooie, lege hoek? Denk aan de sansevieria plant in de hoek en een mooie aloë vera plant die je op je plankje kunt plaatsen. Ook kun je de plank opvullen met wat kaarsen en boeken.

Hopelijk kun je snel aan de slag met het inrichten van je kamer!