Tips voor het verven van de muur

Zo nu en dan kan de verflaag op je muur wel een oppepper gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je de stijl zat bent of doordat alles er oud uitziet en de verf afbladdert. In dit geval is het dus verstandig om opnieuw te verven. Zo kun je een andere kleur kiezen én zal je muur er weer mooi en nieuw uitzien. Maar waar moet je op letten bij het verven van de muur? Wij vertellen je er graag meer over, lees dus snel verder!

Schuren

In de meeste gevallen kun je gewoon over de oude laag verf heen verven, maar soms moet je de oude laag verf er af halen. Dit is nodig als de oude verflaag niet egaal is en bobbeltjes bevat of loslaat. Dan kun je dus eerst de muur schuren om de ondergrond weer egaal te krijgen. Dit kun je doen met een schuurpapiertje met lichte korrel. Een te grote korrel zal er namelijk voor zorgen dat je muur beschadigt en je veel groeven gaat zien van het schuren.

Voorbereiding

Voordat je de verf gaat aanbrengen kun je eventueel een voorstrijk aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de verf beter blijft zitten én er mooier uit gaat zien. Zo kun je de muren eerst behandelen met een repair care, voordat je de echte verf gaat aanbrengen. Het is de bedoeling dat je de voorstrijk zo dun mogelijk aanbrengt.

Verf aanbrengen

Het aanbrengen van de verf vraagt enige kennis en aandacht. Zo is het belangrijk dat je de eerste laag verf dun aanbrengt en dat je er voor zorgt dat er geen druppels of bultjes op de muur komen te zitten. Als dit opdroogt zal je het namelijk zien door de tweede laag verf. Nadat je de eerste laag verf hebt aangebracht is het tijd voor de tweede laag. Deze mag je wel wat dikker aanbrengen, zodat de kleur dekkend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *