Verschillende soorten storingen bij Ziggo

Met ruim 3 miljoen klanten is Ziggo de grootste provider van internet, televisie en bellen van Nederland. Hierdoor komt het helaas nog vaak voor dat deze klanten te maken krijgen met een Ziggo storing. Het is natuurlijk vervelend, maar een storing met het internet of op de televisie is een alledaags probleem. Met behulp van tips op storingsite.nl en contact met de helpdesk van Ziggo zijn deze problemen vaak al binnen een kwartier opgelost. Ziggo biedt verschillende diensten, waardoor het belangrijk is om te weten waar je precies last hebt van een storing.

Traag of helemaal geen internet

Eén van de diensten die Ziggo aan haar klanten biedt, is internet. Net zoals alle techniek, kan een storing met het internet helaas nog altijd voorkomen. Het is vervelend als je thuis aan het werk of studeren bent en je internet ontzettend traag is, of het misschien zelfs helemaal niet meer doet. De internet van Ziggo wordt geleverd via een modem bij jou thuis. Als je last hebt van een storing met het internet, check dan eerst of deze nog goed aangesloten is. Is dit het geval, dan kun je deze modem altijd even resetten. 

Storing op de televisie

Na een lange dag werken, wil je wellicht even tot rust komen op de bank terwijl je naar je favoriete serie op televisie kijkt. Het is storend als het beeld van de televisie dan strepen of blokken vertoont, waardoor jij de serie niet goed kunt volgen. Dit is een storing die veroorzaakt kan worden doordat een ander apparaat in de buurt van de televisie, op een vergelijkbare signaal frequentie als jouw televisie werkt. Dit zorgt voor een slecht, of soms zelfs helemaal geen beeld. 

Storing met bellen via vaste telefoon

Een derde dienst die Ziggo aanbiedt, is vast bellen. Hierbij kunnen ook storingen voorkomen. Enkele soorten storingen met vast bellen zijn:

    • Wel gebeld kunnen worden, maar zelf niet kunnen bellen

    • Niet gebeld kunnen worden, maar zelf wel kunnen bellen

    • Slecht of zelfs helemaal geen geluid te horen bij bellen

    • Helemaal niet kunnen bellen, of gebeld kunnen worden

Gelukkig kun je deze storingen vaak zelf oplossen. Kijk of de modem aanstaat en of de kabels overal goed aangesloten zijn en er geen schade aan is. Als het nodig is, kun je de modem resetten.

Landelijke storing

Ziggo werkt er elke dag aan om het netwerk en de infrastructuur van het internet en de andere diensten te verbeteren. Door de werkzaamheden die hiervoor nodig zijn, kan het voorkomen dat je te maken krijgt met een storing. Vaak is dit dan een lokale, of soms zelfs landelijke Ziggo storing. Als dit het geval is, dan wordt deze storing vrijwel altijd gemeld op storingsite.nl. Heb je dus last van traag internet, of slecht beeld op de televisie? Check dan eerst of er een storing gemeld staat op storingsite.nl.