Verse geitenkaas bestellen?

Wil jij online verse geitenkaas bestellen of schapenkaas kopen? Tegenwoordig is het erg voordelig om kaas online te bestellen. Fysieke winkels hanteren vaak wat duurdere prijzen dan webshops. In deze artikel komen er informatie naar voren over de geiten- en schapenkaas, om zo de juiste soort kaas te kunnen bestellen.

Informatie over geitenkaas

Wanneer je zachte geitenkaas gaat bestellen is het verstandig om wat informatie erover te weten. Deze kaas is lichter en daardoor beter verteerbaar dan kaas van koemelk, dat komt door het feit dat de vetzuurmoleculen veel kleiner zijn bij geitenmelk. Het is herkenbaar aan zijn lichte kleur en wordt vooral geproefd als een zoetig, nootachtige smaak. Heb je je wel eens afgevraagd waarom de kleur nou wit is in plaats van de welbekende gele kleur? De reden hiervan is dat geiten alle caroteen (oranje kleurstof) omzetten naar vitamine A. Wanneer je schapenkaas gaat kopen, zal je ook merken dat de kaas ervan wit is. Schapen zetten net als deze geiten de caroteen om in vitamine A, waardoor het welbekende witte kleur naar voren komt.

Hollandse geitenkaas

In Nederland wordt er ook geitenkaas geproduceerd op eigen bodem. Deze kaassoort wordt steeds populairder met de dag onder de bevolking. Wanneer je geitenkaas gaat bestellen via een webshop, zie je vaak dat er staat dat het gemaakt is van 100% zuivere geitenmelk. Dit zorgt ervoor dat het een zeer gezonde lekkernij wordt. Overigens is het geitenkaas rijk aan waardevolle vitaminen en mineralen. Ze bevatten maar liefst twee keer meer vitamine D en vier keer meer vitamine A dan koemelk! Verder is het beter voor de slijmvliezen van de spijsverteringsysteem. Ben jij overigens allergisch voor lactose? Geitenkaas is lactosevrij, omdat er geen kleurstoffen worden toegevoegd. Daarom wordt dit product ook vaak gebruikt in voedingsschema’s van personal trainers. Veel mensen raken bekend met de lekkere smaak en kunnen hun dag niet meer zonder de Hollandse geitenkaas. Wat je ook vaak ziet is dat diëtisten schapenkaas kopen, omdat deze ook gezonder is dan koeienkaas.

Online bestellen

Geitenkaas bestellen doe je voordelig online. Echter wordt je overvloed met de soorten geitenkaas. Zo zijn er verschillende variaties: jonge, belegen tot aan pittige geitenkaas. Echter stopt het hier niet bij, want er bevinden zich ook geitenkaas met tuinkruiden, brandnetel of met zongedroogde tomaatjes en olijven. Er is keuze zat! Om nou alle soorten geitenkaas te kunnen proberen is er online een geitenkaas pakket. Zo kan jij voor jezelf bepalen welke jij het lekkerste vindt. Dit geldt ook voor als je schapenkaas wil kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *