Vier redenen om een E-bike te nemen

pexels-anna-tarazevich-7216927

De afgelopen jaren is een elektrische fiets, ook wel bekend als de E-bike, enorm in populariteit gestegen. Dit is niet zo gek aangezien dit vervoersmiddel je binnen no-time op comfortabele wijze naar de plek van bestemming brengt. Zo hoef jij je met een typische herfststorm niet meer kapot te trappen. Toch weerhoudt de hoge prijs veel mensen ervan om een E-bike te kopen. Logisch, want minimaal €1000 voor een fiets is veel geld. Toch geven wij je in deze blog graag vier redenen om een elektrische fiets te nemen. Het is volgens ons zeker weten de investering waard! 

1. Maakt fietsen gemakkelijker 

Het grootste voordeel van een E-bike is dat het fietsen gemakkelijker maakt. Door de krachtige motor die in deze elektrische fiets zit voelt het altijd alsof je de wind in je rug hebt. Wie wil dat nou niet? Daarnaast is een E-bike gemaakt van de beste materialen, waardoor het ontzettend comfortabel is om er een uitgebreide fietstocht mee te maken. De extra kracht die je ervaart door de motor voelt heel natuurlijk aan. Je hebt namelijk de snelheid onder controle met behulp van je voeten. Het enige verschil met een gewone fiets is dat een E-bike sneller en eenvoudiger accelereert.  

2. Snelheid 

Wij Nederlanders staan erom bekend dat we een druk volk zijn. Dit is niet zo vreemd aangezien wij altijd zo snel mogelijk naar de supermarkt, naar vrienden en naar ons werk rijden. Waarom wij deze gewoonte hebben? Vanwege de efficiëntie die wij hiermee behalen. Wanneer je kiest voor een elektrische fiets, dan zal dit zeker weten goed komen. Dankzij de trapondersteuning kan je een maximumsnelheid behalen van 25 tot 45 kilometer per uur. Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van welke soort E-bike je hebt. Een snelle elektrische fiets kan er dus voor zorgen dat je enkele minuten extra tijd wint. 

3. Gezondere leefstijl 

Steeds meer mensen vinden dat het fietsen op een E-bike valsspelen is. Je levert immers minder inspanningen om naar de plek van bestemming te komen. Toch is niets minder waar. Uit wetenschappelijk onderzoek van een Franse universiteit is gebleken dat Europeanen die een elektrische fiets gebruiken meer beweging per week krijgen dan een gewone fietser. Dit is te verklaren doordat de E-bike de drempel lager legt om toch de fiets te pakken. Bovendien leggen mensen met een elektrische fiets vaker langere afstanden af, dan mensen met een gewone fiets. Hierdoor kan je niet meer zeggen dat mensen met een E-bike lui zijn! 

4. Bespaart geld 

Wil je een goede elektrische fiets hebben? Dan kost dit je al gauw tussen de €1500 en €2500. Hierdoor wordt de E-bike beschouwd als iets dat een flinke hap uit je bankrekening neemt. Durf je met deze aankoop echter in de toekomst te kijken, dan zie je dat een elektrische fiets je op de lange termijn geld bespaart. Dit is alleen mogelijk als je de auto na aanschaf van een E-bike vaker de auto laat staan. Het is lastig om te bepalen hoeveel je precies bespaart aangezien dit volledig afhankelijk is van de afstand die je er dagelijks mee maakt. Het staat wel vast dat je dankzij een elektrische fiets minder geld kwijt bent aan benzine. Wil je toch liever een gewone fiets? Kies er dan eens voor om een tweedehands fiets te kopen in Groningen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *