Waar moet je op letten als je overweegt een opslagruimte te huren?

self storage

Zit jij midden in een verhuizing? Ga jij kleiner wonen? Of zijn jouw ouders overleden en moet wil je de inboedel ergens bewaren? Dan kan het huren van een opslagruimte de uitkomst bieden. Door spullen op te slaan in een tijdelijke opslagruimte, creëer je ruimte en kun je spullen langer (en beter) bewaren. Overweeg jij om een opslagruimte te huren? Dan zijn er aantal dingen waarop je zou moeten letten. Ben jij benieuwd wat deze dingen zijn? Lees dan snel verder!

De huurperiode 

Voordat je een huurcontract afsluit, doe je er goed aan verschillende Self-Storage bedrijven te vergelijken. Let hierbij op de contractvoorwaarden, bijvoorbeeld de contractduur en de prijs. Het laatste wat je wil is maanden aan een opslagruimte vastzitten die je niet gebruikt. 

Hoeveel opslagruimte is er nodig?

Opslagruimte is er in verschillende soorten en maten. Het soms lastig om te beoordelen hoeveel ruimte jij precies nodig hebt. Heb jij bijvoorbeeld genoeg aan een kleine garagebox? Of heb jij wat meer spullen en kies je liever voor een wat grotere opslagruimte? Omdat dit lastig in te schatten is, zijn er een aantal manieren waarop je kunt bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt. Zo kun je met een online tool van Boxx.nl een precieze schatting maken van hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Hierbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het aantal meubels en de grote van de meubels die je wilt opslaan. Self storage houd in dat je zelf je spullen mag uit en inladen, maar vanzelfsprekend kun je bij de verhuurder terecht voor advies. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, dan kan je er voor kiezen om advies te vragen bij de verhuurder. De verhuurder kan jou vast en zeker adviseren over de grote van de ruimte. 

Wat mag er opgeslagen worden? 

Een opslag kan voor vele doeleinde gebruikt worden. Echter mag je niet alles opslaan, zo is het meestal verboden om brandbare en bederfelijke goederen op te slaan. Het Self-Storage bedrijf zit natuurlijk niet te wachten op zaken die ongedierte aantrekken of brand. Voordat je een contract ondertekend is het goed om te checken wat er in de opslag opgeslagen mag worden. 

Wanneer kan ik erbij?

De openingstijden van Self-Storage bedrijven verschillen per bedrijf, maar over het algemeen hebben Self-Storage bedrijven zeer toegankelijke openingstijden. Bedenk vooraf wat jij belangrijk vindt, zo kan je het bijvoorbeeld belangrijk vinden dat je 24 uur per dag bij jouw spullen kan. 

Hoe veilig is het? 

Het laatste wat wij willen aanhalen is de veiligheid van de opslag. Je wilt natuurlijk niet dat er iets met jouw dierbare spullen gebeurd. Informeer daarom bij de verhuurder van de opslag naar de beveiliging, toegangscontrole en andere veiligheidsmaatregelen. 

Heb jij inmiddels een beetje een idee waarop je zou moeten letten als je overweegt om een opslag te huren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *