Waar moet je op letten bij het huren van een afvalcontainer?

Het komt wel eens voor dat je ineens heel veel afval hebt. Of je nou gaat verhuizen of misschien wel in de tuin bomen gaat snoeien… Al dat afval moet ergens heen! Gelukkig kan je op internet heel makkelijk een afvalcontainer huren. Maar als je zo’n ding gaat huren, waar moet je dan op letten? Ik heb gelukkig al een aantal keer in mijn leven een afvalcontainer moeten huren dus ik kan jullie daar alles over vertellen. En ik heb ook gelijk een goede link voor jullie waar je online een afvalcontainer het beste kan huren. Wil je meer weten hierover? Lees dan hieronder verder in mijn blog. 

De grootte van de container 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk van welke grootte je een container wil huren. Dit zal misschien ook wel liggen aan het soort afval dat je hebt. Ik kan in ieder geval aanraden om een container liever te groot dan te klein te huren. Het is namelijk vervelend als je nog met afval achterblijft. Bij de website die ik jullie aanraad, dat is de website van GP Groot, kan je een container huren van drie tot en met tien vierkante meter. Dit moet genoeg zijn voor de meeste soorten afval lijkt mij! 

Het soort afval 

Daarnaast is het belangrijk voor wat voor soort afval je de container nodig hebt. Je hebt hier heel veel verschillende categorieën in namelijk. En voor elke categorie heb je een ander soort container nodig. De categorieën die er zijn, zijn hout, schoon puin, bouw- en sloopafval, grofvuil, groen- en tuinafval, grond en asbest. Weet je niet precies welk soort afval je hebt en wat voor soort container je nodig hebt? Contact dan even de mensen van GP Groot, want dan kan het afval in ieder geval milieubewust gerecycled worden! Zo help je de natuur ook nog een handje, ondanks dat je dingen weggooit. 

Tijd en plaats 

Tot slot is het belangrijk om met de mensen van GP Groot af te stemmen wanneer je de container nodig hebt en waar deze geplaatst moet worden. Het duurt namelijk eventjes voordat een container geleverd wordt en je kan deze niet zomaar overal plaatsen. De gemeente heeft namelijk vaak regels waar containers wel en niet mogen staan. Mocht je niet op de hoogte zijn van de regels, dan is het dus een goed idee om de gemeente even te contacten. Want het zou toch zonde zijn als je straks ineens een boete hebt waar je niet op gerekend had! Dat is natuurlijk enorm zonde van je geld :).