Waarom het verstandig is om je merk te registreren

Op het moment dat je hebt besloten om te starten met een eigen onderneming is het verstandig om deze ook te beschermen. Er zijn allerlei verzekeringen die je kan afsluiten maar er wordt vaak een ding te makkelijk over het hoofd gezien. Dan hebben we het over het registreren van je merknaam. We leggen je graag uit waarom het wijs is om je hier beter in te verdiepen.

Merkenregisters

Binnen een merkenregister is er opgenomen welke merken of merknamen al zijn toegeëigend door een ander. Om hier dus achter te komen dient er eerst goed onderzoek uitgevoerd te worden. Want het blijft helaas niet bij één merkenregister. Daarom raden we altijd aan om een professioneel bedrijf hiervoor in te schakelen. Op het moment dat je een merknaam wilt laten registreren is het zaak dat er goed in deze registers wordt gekeken. Op het moment dat je een merknaam hebt bedacht maar deze al bezet is heb je een probleem.

Eigen bescherming

Het moment is gekomen dat je jouw merknaam bekend wilt maken! Maar hoe erg zou het zijn als je al het drukwerk al af hebt, je jouw merknaam aan de wereld bekend maakt en blijkt dat jouw merknaam al door een ander is beschermd. Daarom dien je altijd de merkenregisters erbij te pakken. Op het moment dat je wel netjes vooraf je merk wilt beschermen dien je een professioneel bureau in te schakelen. Je moet namelijk je merknaam registreren voor je eigen bescherming. Hierdoor kunnen anderen partijen geen gebruik maken van jouw merknaam. Ideaal!

Ook in het buiteland

Er bestaan ook buitenlandse registers waar je kan kiezen voor registratie of waarin gezocht moet worden naar eventuele problemen. Probeer ook dit goed te laten onderzoeken zodat je ook goed van start kan gaan in het buitenland.