Waarom je matras direct invloed heeft op je leven

matras

Het is zo raar dat wanneer we moeite hebben met ons lichaam we eerst allerlei maatregelen proberen te nemen die niets met onze routine te maken hebben. Je hebt last van je rug en je probeert een gekke oefening, rare sport, speciaal soort eten of houding op werk. Werkt dat allemaal niet? Dan is het ongetwijfeld je matras.

matras

Waarom je matras?

Hoewel we toch vaak gemiddeld 7 tot 8 uur per dag doorbrengen op ons matras, staan we hier veel te weinig bij stil. Maar denk eens na: is er nog een andere plek – behalve misschien op je werk – waar jij zoveel aanwezig bent? Je ligt een groot deel van je dag op je matras dus het is zeker niet gek dat je matras ook grote invloed heeft op je houding. Heb je dus problemen met je gewrichten, spieren of andere delen van je lijf? Kijk dan eerst eens of het misschien te maken heeft met je matras. 

matras

Een goed matras uitzoeken

Het lastige van matrassen is dat er niet een enkel matras goed is voor ieder persoon. Dit hangt helemaal af van je slaaphouding maar ook van je klachten. Het lastige is namelijk dat comfort niet altijd hetzelfde is als wat het beste voor je is. Het kan zijn dat een matras helemaal niet zo lekker ligt maar op termijn wel veel beter voor je is. Daar wen je wel aan wanneer je er langere tijd op ligt.