Waarom zou je verschillende soorten dekbedden moeten hebben?

Waarom zou je verschillende soorten dekbedden moeten hebben?

De gemiddelde Nederlander heeft slechts één dekbed in huis. Vaak gaat het hierbij om een dik dekbed. In dat geval heb jij het ‘s winters namelijk niet koud als je onder de deken ligt. In de zomer is een dikke deken vaak (veel) te warm. Daarom laten veel mensen hun dekbed in dit seizoen uit de overtrek. Op deze manier voorkom je dat je ’s nachts badend in het zweet wakker wordt. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende dekbedden te kopen. Veel mensen vinden dit zonde van hun geld. Dekbedden zijn namelijk niet goedkoop. Toch is het handig om verschillende dekbedden in huis te hebben. Wij vertellen je in deze tekst waarom.

Een dekbed voor ieder seizoen

Het weer in Nederland is op zijn zachtst gezegd wisselvallig. In de zomer is het vaak warm, maar ’s winters kan het flink vriezen. Hier heb je niet alleen buiten last van, maar ook in jouw slaapkamer. Om bij iedere temperatuur goed te kunnen slapen, moet jij verschillende soorten dekbedden hebben. Je hebt dan namelijk een dekbed voor ieder seizoen in huis.

De meeste mensen die meerdere dekbedden hebben, slapen ’s winters onder een winterdekbed. Zo’n deken wordt voorzien van meer vulling dan andere dekens, waardoor de warmte er beter onder blijft hangen. Vind jij een winterdekbed te warm? Kies dan voor een donzen dekbed. Dit dekbed houdt de warmte ook goed vast, maar is minder warm dan een winterdekbed. Naast een donzen dekbed of een winterdekbed is een zomerdekbed ook welkom. Deze deken is dunner, waardoor jij ook op de warme zomernachten heerlijk slaapt.

Vind je het zonde om voor de zomer en winter een aparte deken te kopen? Dat is begrijpelijk. In dat geval biedt een 4 seizoenen dekbed uitkomst. Dit dekbed bestaat uit verschillende lagen. Deze kun je zowel gezamenlijk als afzonderlijk gebruiken. Hierdoor pas jij de dikte van de deken makkelijk aan het seizoen aan. Met een 4 seizoenen dekbed heb jij dus voldoende aan één deken en dat scheelt in de kosten.

Verzekerd van slaapcomfort

De belangrijkste reden om verschillende dekbedden te kopen, is omdat jij in ieder seizoen lekker slaapt. Zo heb je het bijvoorbeeld nooit te koud of te warm onder een deken. Er is ook nog een andere reden om meerdere dekbedden te kopen. Heb jij meerdere dekens in huis? Dan ben je namelijk altijd verzekerd van slaapcomfort. In de winter kun jij lekker onder een dikke en stevige deken kruipen, terwijl er ’s zomers een lichte en dunne deken op jouw lichaam rust.

Probleemloos jouw dekbed reinigen

Synthetische dekbedden kun je zelf in de wasmachine doen. Heb jij thuis een dekbed met een andere vulling? Dan moet je deze professioneel laten reinigen wanneer je deze schoon wilt maken. In dat geval is het ideaal als je over meerdere dekbedden beschikt. Waarom? Omdat je een dekbed vaak niet dezelfde dag nog terugkrijgt als je deze laat reinigen. Nee, hier gaat soms zelfs een aantal dagen overheen. Dit is geen probleem als je meerdere dekens hebt, want dan kun jij ’s nachts gewoon onder een ander dekbed slapen. Het is dus zeker geen overbodige luxe om meerder dekbedden in huis te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *