Wat is een portofoon en waarvoor wordt het gebruikt?

Een portofoon is een communicatiemiddel dat vooral door organisaties wordt gebruikt. Denk maar aan de evenementenindustrie. Maar wat is een portofoon en waar wordt het voor gebruikt? Lees het hier!

Wat is een portofoon?

Een portofoon is een combinatie van zender (Tx)/ontvanger (Rx) in een enige verpakking. Dit apparaat wordt gebruikt in draadloze communicatieapparaten zoals draadloze telefoons, mobiele telefoons, radio’s, enz. De naam van de portofoon wordt onregelmatig gebruikt als verwijzing naar Tx- of Rx-apparaten in kabelsystemen, anders optische vezelsystemen.

De belangrijkste functie van dit apparaat is het verzenden en ontvangen van verschillende signalen. Dit wordt meestal gebruikt om de component in LAN te illustreren om signalen over de netwerkdraad toe te passen en signalen te detecteren die door de draad stromen. Voor verschillende LAN’s is het ingebed in de NIC (netwerkinterfacekaart). Voor sommige soorten netwerken is een externe transceiver vereist.

Hoe werkt het precies?

In een radiozendontvanger, terwijl de zender de signalen verzendt, wordt de ontvanger tot zwijgen gebracht. Met een elektronische schakelaar kunnen de zender en ontvanger worden gekoppeld aan de vergelijkbare antenne, zodat de zender o/p kan worden beschermd tegen beschadiging van de ontvanger.

In een transceivertype is het niet mogelijk om signalen te ontvangen tijdens het zenden, wat bekend staat als half-duplex. Sommige zendontvangers zijn hoofdzakelijk ontworpen om de ontvangst van signalen mogelijk te maken in transmissietrappen die bekend staan ​​als full-duplex. De zender & ontvanger werken op verschillende frequenties zodat het zendersignaal de ontvanger niet stoort. Dit soort bewerking wordt gebruikt in draadloze en mobiele telefoons zoals bij de DP1400 Motorola portofoon.

Er bestaan verschillende soorten portofonen. Zo is er de RF-zendontvangers, de glasvezelzendontvanger, de ethernet-zendontvanger en de draadloze zendontvanger. Wil je graag weten welke portofoon je nodig hebt? Neem dan eens een kijkje op internet en ontdek welke portofonen er zijn en welk model bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *