Wat zijn de populairste vacatures van Nederland?

De economie in Nederland zag er rooskleurig uit voordat het Corona-virus om zich heen sloeg. Ondertussen zitten wij in Nederland in een dip met de potentie van een zware crisis. Waar je als sollicitant veel eisen kon stellen en verschillende jobs kon uitkiezen, daar is dat nu toch anders geworden. Bedrijven zijn voorzichtiger geworden met wie ze wel of niet aannemen. Of er vinden vacature stoppen plaats. Dit zorgt er voor dat je niet binnen elke branche direct aan het werk kan. Maar wat zijn op dit moment de populairste vacatures van ons kleine landje?

#1 Verpleegkundigen

In Nederland zijn we gewend om te zorgen, verzorgen en te verplegen. Wij zijn een zorgstaat en onze zorg staat goed te boeken. Nu vanwege het corona virus is de vraag naar verpleegkundigen en assistenten flink toegenomen. Niet alleen zijn er materialen nodig maar ook het personeel loopt op haar tandvlees. Dit zorgt er voor dat er gigantisch veel vacatures open staan als verpleegkundigen en is daarmee met stipt op nummer 1 het belangrijkst.

#2 Bouw vacatures

Dat we een huizen tekort hebben hoef ik je vast niet te vertellen. We lopen gigantisch achter qua bouw en de vraag naar huizen is ongekend groot. Bouwpersoneel is het meest gevraagde personeel binnen Nederland. Alleen, niet iedereen staat er om te springen. We zijn ook een land waarbij we met miljoenen mensen echter kantoordieren zijn geworden. Wie maakt er nu nog zijn handen vuil? Daarom is de vraag ongekend groot.

#3 Productie personeel

Fabrieken sluiten door het virus maar het aantal productiemedewerkers dat gevraagd wordt is nog immens groot. Een assemblage medewerker vacature is een vacature die veelvuldig wordt gedeeld en waarop wordt gesolliciteerd.

Wat is jouw beroep

We zijn benieuwd wat voor beroep of functie jij op dit moment uitvoert en of je jezelf kan vinden in ons artikel.