Wel of geen onzichtbaar hoortoestel?

onzichtbaar hoortoestel

Heb je een hoortoestel nodig? Als je al even rond hebt gekeken naar hoortoestellen, zul je waarschijnlijk wel hebben gezien dat er ontzettend veel keuze is. Welk hoortoestel kun je nu het beste kiezen? Over het algemeen kunnen we hoortoestellen indelen in twee soorten. Zo kun je kiezen voor een onzichtbaar hoortoestel of een hoortoestel dat meer zichtbaar is. In dit artikel leggen we hier meer over uit.

onzichtbaar hoortoestel

Onzichtbaar hoortoestel

Het onzichtbare hoortoestel staat ook wel bekend als het RIE-hoortoestel (Receiver-In-Ear). Bij dit hoortoestel is de receiver in het slangetje verwerkt dat in het oor wordt aangebracht. Er zit echter nog wel een behuizing achter het oor, maar die is een stuk kleiner dan de behuizing van een AHO-hoortoestel. Naast de verminderde zichtbaarheid heeft dit hoortoestel ook als voordeel dat het een betere versterking biedt.

Zichtbaar hoortoestel

Het zichtbare hoortoestel is eigenlijk het ouderwetse model dat de meeste van ons waarschijnlijk wel kennen. Dit model noemen we het AHO-hoortoestel (Achter-Het-Oor). Hierbij is de receiver verwerkt in de behuizing die achter het oor zit. De behuizing is daarom groter en dit maakt het hoortoestel meer zichtbaar.

onzichtbaar hoortoestel

Het AHO-hoortoestel heeft echter ook zijn voordelen. Zo is dit gehoorapparaat minder gevoelig voor feedback en kan het hoge tonen beter versterken.

Welk hoortoestel kies jij?

Geen van beide hoortoestellen is eigenlijk het beste. Het hangt er maar net vanaf wat jij fijn vindt en wat bij jou past. Daarom is het slim om te overleggen met je audicien en eventueel te testen.