Wil jij ook een café racer kopen?

Cafe racer

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: de café racer. Deze wint de laatste jaren meer aan populariteit. Maar wat is dit nu precies? Het is een (standaard)motor die is omgebouwd tot sportmodel. Dit model motor is ontstaan in de jaren ’50. Stoere jongens bouwden hun motors om, om indruk te maken op de vrouwen. In het Ace Café in Londen kwamen ze bij elkaar. Dit was een ontmoetingspunt voor motorrijders. De jongens raceten met hun omgebouwde motoren van café naar café, vandaar de term ‘racer’. In de loop der jaren is de café racer een ware hype geworden. Je kunt deze kopen en zelf uitbreiden met allerlei onderdelen. Stoere koplampen, speciale uitlaatdempers, enzovoorts. Bouw vandaag nog jouw eigen café racer! Je kunt natuurlijk ook helemaal vanaf scratch beginnen. Dit vereist wel wat zaag- en sleutelwerk; op internet kun je veel tips vinden!

Een geschikt basismodel voor de café racer

Wanneer je een geschikt basismodel motor aan wil schaffen, welke geschikt is om uit te bouwen tot café racer, kun je bijvoorbeeld kiezen voor de BMW k100. Dit is een viercilinder motor. Deze is relatief goedkoop maar technisch zeer sterk! Hoe begin je met ombouwen? Stap 1 is het verwijderen van de kappen en je moet het stuur verlagen. Daarna moet je het subframe inkorten. Tevens dien je er een ander zitje en een rearseat op te monteren. Dit zijn belangrijke basis stappen om de BMW K100 te transformeren tot café racer. Verder hangt alles af van jouw eigen voorkeur. Je kunt de BMW k100 bijvoorbeeld uitbreiden met stoere zadels, vering, spatborden en speciale kentekenplaathouders. Zo kun je de café racer helemaal personaliseren naar jouw persoonlijke smaak en wensen. Leef je uit, het is jouw café racer project. Het gaat erom dat jij straks vol trots de weg op kunt met jouw (omgebouwde) BMW k100!

Nog meer gadgets…

Uiteraard zijn nog niet alle gadgets in dit blog genoemd, waarmee je jouw café racer kunt verfraaien. Zo is er bijvoorbeeld ook een ruime keuze uit contactslotbeugels, achterspatborden en radiatorkapjes. Daarnaast kun je kiezen uit diverse knipperlichten voor jouw café racer, zoals halogeen of led. De led lichten worden op een zelfde manier aangesloten als halogeen. Maar je moet er vaak wel extra weerstandjes bij plaatsen. Het plaatsen van die extra weerstandjes kan ook voorkomen dat de led lichtjes constant blijven branden.  Voor welk soort licht kies jij? Dat ligt ook een beetje aan je motorfiets. Bij klassieke modellen met een old school look kun je beter kiezen voor halogeen, het is ook goedkoper. Wil je een meer moderne look? Ga dan voor led (dit gebruikt ook minder stroom). Ben je geïnspireerd geraakt door dit blog? Je kunt vandaag nog beginnen met het bouwen van jouw persoonlijke café racer! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *