Zo kun jij leren budgetteren!

Een van de vele dingen die we hebben geleerd tijdens deze quarantaine is dat we te veel onnodig geld uitgeven! Je was waarschijnlijk heel verbaasd toen je zag hoeveel geld je opeens over had aan het eind van de eerste quarantaine maand. Veel uitgaven konden we niet doen wat voor onze portemonnee een voordeel is geweest. Hierdoor zijn we met zijn allen wel bewuster van onze uitgaven en beseffen we ons wat wel en eigenlijk totaal niet belangrijk is en nodig is om aan te schaffen. Denk eens aan alle verzorgingsuitgaven iedere paar weken. Dit kost je al gauw honderden euro’s per maand. Dit is niet nodig.

Maak je eigen home beauty salon!

We konden niet naar de beauty salon om onze nagels te doen, gezichtsbehandelingen en extra’s, haren verven en knippen en meer. Natuurlijk zijn er een aantal dingen die we simpelweg zelf beter niet kunnen doen zoals een pony knippen. Wel zijn er veel dingen die we makkelijk zelf thuis kunnen doen door de juiste producten te bestellen. Denk bijvoorbeeld eens aan wimperserum waar je wimpers vanzelf mooi van worden. Zo hoef je niet iedere zes weken 60 euro op te maken aan het liften van je wimpers of nog meer voor lash extensions. Daarbij is het ook gezonder voor je wimpers. Ook kun je je eigen nagels lakken en een lamp kopen om zelf nieuwe dingen uit te proberen. Iedere drie weken naar de nagelsalon kost je bakken met geld en een lamp koop je slecht eenmaal.

Stel een prioriteitenlijst op

Het is heel eenvoudig. Schrijf op wat je belangrijk vind om te verzorgen en loop na wat je zelf allemaal wel en niet kunt. Je eigen haren knippen kan niet iedereen en het is niet gek als je hier geld aan uitgeeft. Je eigen lichaamshaar kun je makkelijk zelf doen wanneer je één keer investeert in een laserapparaat. Dit bespaart je tot wel duizenden euro’s jaarlijks!